Het aanbreken van het weekend is bij ons meestal het moment dat we een stukje vlees eten in huize Kookt. Eigenlijk eten we vrijwel geen rood vlees meer doordeweeks, besef ik me nu. We houden er enorm van, maar kiezen er bewust van om het minder te eten. Maar diegene die mij trouw volgen weten dat natuurlijk al ;-).
Maar als we dan vlees eten in het weekend, dan doen we het goed en zo bewust mogelijk. Of ik haal mijn vlees bij de slager in Zoetermeer (onder andere bij Meat & Daily’s in de Dorpsstraat) of ik ga naar Valk Versmarkt in Voorschoten waar ze een prachtige slagerij hebben met vlees van eigen boerderij én goed advies. Online bestellen doe ik trouwens ook, denk aan Lindenhoff of Koop een Koe (hier heb je gelijk een vriezer vol).
Voor deze comfort food vrijdag maakte ik eens steak taco’s met snelle zoetzure ui. Met als basis entrecote die eerst gemarineerd werd met onder andere sojasaus, sesamolie en mosterd. Heerlijk in combinatie met de snelle zoetzure rode ui in een zachte tortilla wrap. Hier komt het recept!
