Als er iets een perfect zondags ontbijt is, dan is het deze strata met brie en bacon wel. Ik had zelf nog nooit een strata gegeten, het klinkt ook als iets heel onbekends maar het is eigenlijk niets meer dan een hartige broodpudding. En ik ben zo blij dat ik de strata heb ontdekt, want dit is me een partij lekker… Het is zacht en knapperig tegelijk en de smaken van de brie en bacon gaan heel goed samen. De tijm geeft het nog wat extra smaak, heerlijk!
Deze strata is perfect voor tijdens die koude winterse zondagen waarop ik verlang naar een warm ontbijt, alhoewel het vaak ook wel een brunch kan worden. In Amerika wordt dit een breakfast strata genoemd en eten ze het vaak de dag na Thanksgiving met de leftovers daarvan. Dit lijkt me ook prima voor de kerstbrunch trouwens. Je kunt namelijk heel goed variëren met de inhoud. De basis zijn eieren, melk en kaas en daarnaast kun je toevoegen wat je lekker lijkt. Denk aan spinazie, paddenstoelen, restjes kalkoen of wat dan ook.
Zelf geen fan van brie, maar met een ander kaasje is dit het lekkerste ontbijt ever!
Dat is het leuke van dit recept, je kunt er eindeloos mee varieren 🙂
Mmm wat lijkt me dat lekker zeg, ik ga het zeker maken.
Oh, dat lijkt me lekker! Volgend weekend krijgen we loge’s en ik weet nu al wat ik voor ontbijt voor ze ga maken 😉
Ooooh die klinkt lekker! Die ga ik bewaren! Komt op mijn to bake lijst!
Soort combi tussen wentelteefjes en quiche. Ideaal om oud brood op te maken en eindeloos te variëren zowel hartig als zoet!
Helemaal mee eens 😀