De afgelopen weken hebben wij thuis heel veel broodjes kerrie kip thuis gegeten, omdat ik mijn recept hiervoor wilde perfectioneren. Je kunt je wellicht voorstellen dat mijn mannen er geen enkel probleem mee hadden om hiervoor als proefpersonen te fungeren. Sterker nog, ik denk dat ze het jammer vinden dat ik het perfecte recept voor een Surinaams broodje kerrie kip inmiddels heb gevonden. Want het kan nu best even duren voordat ik er weer eentje maak. Of niet, want dit broodje is zo lekker!
Voordat je aan de slag gaat nog een paar tips
Ik kies meestal voor kippendijen in plaats van kipfilet, maar voor dit broodje moet je echt voor kipfilet gaan. Wel graag kipfilet van goede kwaliteit, want anders wordt het al snel droog.
De masala kerrie die je hiervoor gebruikt is niet de ‘Nederlandse’ kerrie die je in de potjes koopt. Ook niet het Indiase garam masala mengsel. Nee, hiervoor gebruik je de Surinaamse masala specerijen die je bij de toko koopt. Die van Arva vind ik het lekkerst en die komt ook uit Suriname. Het is een flinke zak, maar na opening kun je de zak (wel even goed dichtmaken) bewaren in de vriezer en dan is het heel lang houdbaar.
Dan de broodjes, het lekkerste vind ik de kerrie kip op een Surinaams puntje. Deze snijd ik doormidden en daarna leg ik de binnenkanten nog even in de grillpan zodat het brood een krokant laagje krijgt. Dat is lekker. De Surinaamse puntjes vind je bij de toko of Turkse bakker. Maar je kunt ook kiezen voor witte pistoletjes die je afbakt in de oven. Ook altijd een hit bij ons thuis.
Het zuur van komkommer is belangrijk op dit broodje. Kun je zelf heel makkelijk maken door komkommer in partjes te snijden en die een paar uur in een mengsel van gelijke delen water, azijn en een snuf suiker (eerst even verwarmen) te marineren. Of gebruik dit recept van mij, daar maak je gelijk een voorraadje mee die je goed afgedekt in de koelkast kunt bewaren.
En als laatste de peper. Hou je van pit dan kun je een madame jeanette of adjuma peper laten meestoven in de pan. Of je snijdt een stukje af wat je mee laat stoven. Ik doe dat zelf niet, omdat onze kinderen het ook eten en dan komt er stoom uit hun oren. Voor de liefhebbers serveer je de broodjes dan met wat sambal van madame jeanette.

Hoi Francesca. Begrijp ik het goed dat het ook geen Hindoestaanse masala is wat je hier gebruikt?
Dit lijkt mij erg lekker. Ga ik zeker proberen! Meestal maken wij broodje Surinaamse kip van de Hema maar dit is net anders. Dank je wel!
Wat een heerlijk recept zeg.
Was heerlijk . Bedankt .
Was heerlijk
Fijn!
Dit is het lekkerste kipkerrie recept wat ik ooit gemaakt heb!! Hier thuis hebben ze zitten smullen!! Inclusief de allerkleinste 😉 heb hem vandaag voor de 3e keer gemaakt en hij blijft super!!
Ahhh, super tof!
Recept is echt super! We hebben er van gesmuld!
Dankjewel!
Beste Francesca,
Ziet er heerlijk uit. Kun je vertellen waarom je hier niet voor kippendij kiest? Moet er nog iets aan het recept veranderd worden als het in de slowcooker bereid wordt?
Heb het ook weleens met kippendij gemaakt, maar dan vind ik dat de smaak niet is zoals een echt broodje kerrie kip moet zijn. Dus hiervoor is kipfilet favoriet. Slowcooker heb ik geen idee van, die heb ik niet.
Tja… Wat kan over dit recept zeggen? Behalve dat het na de meerdere keren dat ik het gemaakt heb het nog altijd even heerlijk is ( niet gewoon lekker, maar HEERLIJK!!!!).
Ahhh, super!
Hoi Francesca,
Dit is ook een van mijn favorieten. Zelf doe ik er altijd nog een beetje kurkuma bij. Maakt het helemaal af 😋
Is dit recept ook geschikt voor de vulling van een bara?
Yes, dat kan zeker! Zou ik de kipblokjes wel wat kleiner snijden.
Probeer ook eens te spelen met wat djinten bij de kerrie, deze versterkt de smaak van de kerrie..
Thanks voor de tip!
Was heerlijk thanks 👍👍👍
Graag gedaan!
heerlijk
super lekker
🙂
Al een aantal keren gemaakt, geweldig recept. Maar gebruik gewoon kippendijen hoor.
Toppertje, dit recept. Inmiddels gebruik ik gewone Kaiserbrötchen, maar dan wél even in even in het broodrooster, is inderdaad lekker dan niet doen. Voor de rest heb ik de tip van een andere reageerder overgenomen oftewel voeg ik djinten toe maar ook surinaamse sambal en een likje zwarte-bonen-knoflooksaus uit een potje. Kortom, mengen, proeven en dan kom je er echt. Heb ook gemerkt hoe intens dit “prutje” wordt wanneer je vantevoren bereidt en alle smaken intrekken. Komkommertje erbij en je hebt echt een heerlijk gerecht.
Zááááááááááálig… <3
Wat een heerlijk broodje kip. De kip heb ik de volgende dag nog met rijst en zuur gegeten want ik had veel te veel gemaakt.
Heerlijk recept, maakt het met afbak broodjes die ik opensnij en dan onder de optigril afbak.😉
Goede tip
Vandaag voor de zoveelste keer gemaakt….dit maal voor zoon en paar vriendjes. Blijft een heerlijk recept!!!
Wat hebben wij hiervan zitten smullen!!! Surinaamse vriendin van mijn dochter vond het naar de kip kerrie van haar oma smaken. Dus een dikke pluim voor jou!! 🌸