Taco’s met zalm, asperges en citroen-yoghurtsaus

Met het lekkere weer van afgelopen week had ik zin in een lekker simpel, fris en typisch lente gerecht. Dus heb ik allemaal frisse smaken en seizoensgroenten verzameld om mijn Tex Mex feestje te houden. Ik koos voor krokante taco shells en vulde deze met groene asperges, doperwten, rode ui en zalm. De zalm kruidde ik met de enchiladas specerijen, waar traditionele Mexicaanse kruiden in zitten zoals oregano en koriander. Het heeft daarnaast ook nog eens geen gekke toevoegingen, maar bevat echt alleen de pure kruiden én het paste super goed bij de zalm. 

Ik grilde de ingrediënten in de grillpan maar ik stiekem denk ik dat het van de barbecue nog lekkerder zal smaken! Zodra het wat warmer wordt, gaan we die variant maar eens proberen. 

Ingrediënten voor 2 personen (2 goedgevulde taco’s per persoon)

-1 rode ui in halve ringen
-250gr zalmfilet
-Santa Maria kruidenmix voor enchilada
-1 eetlepel olijfolie
-200gr verse doperwten
-200gr groene asperges
-1 pak Santa Maria taco shells

Voor de citroen yoghurtsaus:

-150gr Griekse yoghurt (zo’n klein bakje)
-sap van een halve citroen
-1 teentje knoflook uitgeperst

Extra benodigdheden:

-Grillpan (als je die niet hebt, kan het ook in een normale koekenpan of eventueel in de oven)
-Aluminiumfolie

zalmtacos-texmex2

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

1. Verwarm de oven alvast voor op 125 graden voor de taco shells. 

2. Meng voor de saus de Griekse yoghurt, het sap van de citroen en de uitgeperste knoflook door elkaar. De saus is zo klaar en zet je even apart terwijl je de rest maakt. 

3. Blancheer de doperwten, dit doe je als volgt: zet een steelpannetje met water op en doe hier zodra het kookt de doperwten in, na 3-4 minuten giet je de doperwten af en spoel je deze af met koud water.

4. Verwarm vier taco shells alvast in de oven gedurende 15 minuten en snijd de rode ui in halve ringen. 

5. Zet een grillpan op het vuur en wrijf ondertussen de zalm aan alle kanten in met 3/4 van het zakje met de kruiden. Doe zodra de pan heet is de olijfolie in de pan. Gril de zalm in zo’n 5 minuten aan beiden kanten knapperig en bruin. Verpak de zalm in aluminiumfolie terwijl je verder gaat.

6. Gril nu de asperges en de rode ui samen in dezelfde pan als die je gebruikt heb voor de zalm, dit geeft een lekkere smaak af. Het mag best een beetje roken en na zo’n 5 minuten zijn de groenten gegrild. 

Vul de taco shells met de asperges, doperwten, rode ui, zalm en sprenkel de saus eroverheen. Met deze taco’s met zalm kan het Tex Mex feestje beginnen! 

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Taco’s met zalm, asperges en citroen-yoghurtsaus”