Tagliata met balsamicostroop en rucola

Dit Italiaanse vleesgerecht is er zo een waar je maar weinig moeite voor hoeft te doen en toch zet je een feestelijke maaltijd op tafel. Het is namelijk niet veel meer dan een goed stuk gegrild vlees, in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, balsamicostroop en Parmezaanse kaas. De naam …

Dit Italiaanse vleesgerecht is er zo een waar je maar weinig moeite voor hoeft te doen en toch zet je een feestelijke maaltijd op tafel. Het is namelijk niet veel meer dan een goed stuk gegrild vlees, in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, balsamicostroop en Parmezaanse kaas. De naam tagliata stamt af van tagliere, wat snijden betekent in het Italiaans.

Zorg ervoor dat je kwalitatief goede producten gebruikt, houd je aandacht erbij tijdens het bakken en dan is buon appetito gegarandeerd!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 50 ml balsamicoazijn
 • 25 gr suiker
 • 4 goede stukken vlees van 150 – 200 gr per stuk (bijvoorbeeld ribeye, entrecote of kogelbiefstuk), kamertemperatuur
 • bakolijfolie
 • boter
 • 40 gr rucola
 • Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

 1. Meng de balsamicoazijn met de suiker en laat circa 5 – 10 minuten op laag vuur inkoken tot een siroop. Pas op dat het niet te hard gaat, want dan wordt de siroop hard.

 2. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Schenk een scheut olie erin en leg de stukken vlees in de pan. Laat ze aan deze zijde dichtschroeien en keer daarna om. Voeg klontjes boter toe in de pan en laat smelten. Zet het vuur lager en bak (afhankelijk van het type vlees) nog circa 2 minuten per zijde terwijl je het vet uit de pan over het vlees schept.

 3. Haal de stukken vlees uit de pan en laat ze circa 5 minuten rusten, ingepakt in aluminiumfolie. Bestrooi daarna met gemalen zwarte peper en zeezout en snijd in dunne plakken.

 4. Leg op ieder bord een plukje rucola en leg daar de plakjes vlees op. Schenk daar wat van de balsamicostroop (met mate) over en rasp er Parmezaanse kaas grof over.

Serveertips: Serveer de tagliata met vers stokbrood, gebakken aardappeltjes of met groene asperges en aardappeltjes uit de oven die we speciaal bij deze tagliata maakten.

Met deze tagliata met balsamicostroop en rucola zet je met weinig moeite een verrukkelijk gerecht op tafel.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer