Thaise kokossoep met garnalen

Ik ben nog niet zo’n held in de Thaise keuken. Niet als je het vergelijkt met de Italiaanse keuken die ik kan dromen of de Surinaamse keuken waarvan ik inmiddels op gevoel weet welke ingredienten wel en niet samen kunnen. De Thaise keuken ken ik gewoonweg nog niet goed genoeg, …

Ik ben nog niet zo’n held in de Thaise keuken. Niet als je het vergelijkt met de Italiaanse keuken die ik kan dromen of de Surinaamse keuken waarvan ik inmiddels op gevoel weet welke ingredienten wel en niet samen kunnen. De Thaise keuken ken ik gewoonweg nog niet goed genoeg, terwijl ik ‘m wel heerlijk vind. Dus ik vind dat een mooie uitdaging voor de komende jaren: “Get to know my Thai food!”

Maar voordat ik zover ben dat ik jullie uit de losse pols alle geheimen van de Thaise keuken onthul…heb ik alvast wel een Thais soepje voor jullie. Niet ingewikkeld, geen uitgebreide basiskennis voor nodig en zo op tafel. En het belangrijkste van alles, bijzonder lekker. Ik heb deze Thaise kokossoep geserveerd met knoflook naanbrood.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

1 rode peper
2 cm verse gember
2 sjalot, gesnipperd
zonnebloemolie
500 ml water
400 ml kokosmelk
1 visbouillonblokje
250 gr paddenstoelenmix, grof gehakt
200 gr gepelde garnalen
vissaus
1 limoen
2 bosui, in dunne ringetjes
koriander of platte peterselie

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

Verwijder de zaadlijst van de rode peper. Hak de helft fijn en snijd de andere helft in lucifer dunne reepjes. Doe hetzelfde met de gember.

Verhit een soeppan en fruit de gehakte sjalot, rode peper en gember in 1el zonnebloemolie. Schenk hier 500ml water en het blik kokosmelk bij en verkruimel een visbouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat daarna zacht pruttelen.

Schep de paddenstoelen met de reepjes peper en gember door de soep. Na 5 minuten gaan de garnalen erbij. Proef 3 minuten later en breng op smaak met vissaus, limoensap en -rasp. Serveer met ringetjes bosui en gehakte koriander of peterselie.

thaise-kokossoep-met-garnalen-2

Bron foto: Shutterstock

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)