Traktaties voor op kantoor

In augustus selecteerde ik 8 ingezonden onderwerpen van lezers die ik behandel in de ‘You’re in food charge rubriek’. Over vier van deze onderwerpen heb ik al een blog geschreven en nu na de vakantie ga ik door met de laatste vier! En vandaag staat het onderwerp van Nicole Chantal centraal. Zij vroeg zich af wat leuke verjaardags traktaties voor op kantoor zijn.

Natuurlijk kun je je verjaardag op kantoor vieren met een zelfgebakken cake, een taart van de bakker of ijsjes in de zomer. Maar er zijn zoveel andere leuke en creatieve manieren om je collega’s culinair te verrassen. En die hoeven echt niet altijd veel tijd of geld te kosten. In deze blog vind je 15 inspirerende ideeen om je collega’s te verrassen op jouw feestelijke dag!

1. IJshoorntjes met vers fruit

Maak een grote schaal met gesneden vers fruit en neem deze samen met lege ijshoorntjes en slagroom of fruitmousse mee naar kantoor. Daar kunnen je collega’s de hoorntjes zelf vullen en aftoppen met de slagroom of mousse. Een leuk alternatief voor een ijsje en een stuk gezonder!

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/70/70/40/707040ebffd5cd3c9aaa5811486ef581.jpg

2. Zelfgemaakte mini brownies

Bak thuis zelf brownies en snijd ze in kleine stukjes. Zet in ieder stukje een vlaggetje of serveer ze met wat rood fruit. Presenteer de mini brownies op een feestelijke schaal.

Mini brownie

3. Rauwkost met zelfgemaakte hummus of andere dip

Snijd rauwkost in stukken. Denk aan wortels, bleekselderij, paprika en komkommer. Maak daar zelf een grote bak hummus of andere dip bij en serveer het samen. Een heerlijke 4-uur traktatie.

Simple Hummus Recipe

4. Fruitspiezen met gesmolten chocolade

Snijd seizoensfruit in stukken en rijg deze aan houten stokjes. Serveer deze zo (al heel feestelijk) of maak het nog meer bijzonder door er een bakje gesmolten chocolade naast te zetten waar je collega’s de fruitspiezen doorheen kunnen halen. Een heerlijke treat.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/61/5a/5a/615a5a8303a71dffe4bc7377877f4d1d.jpg

5. Aardbeien gedoopt in pure chocolade

Een geweldig idee voor de zomer. Koop aardbeien en doop deze thuis in de chocolade. Dit kan met witte, melk of pure chocolade. Laat ze uitharden en deel ze zo uit op kantoor.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/a6/2f/b5/a62fb51d7d2d44424fac421396f7d743.jpg

6. Snoep scheppen

Voor de echte zoetekauwen! Koop van te voren snoep en zet deze in aparte bakjes neer. Leg er kleine puntzakken bij en laat je collega’s zelf snoep scheppen.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/42/20/43/4220432afe31bac5bca9856c9cc7875e.jpg

7. Een bakje popcorn

Altijd lekker, zelfgemaakte popcorn! Maak het van te voren thuis en kies voor zout (lekker met kruiden als tijm of rozemarijn) of zoet (met caramel). Deel het uit in kleine papieren bakjes.

Bakjes popcorn

8. Potjes met zelfgemaakte jam

Dit heeft wat voorbereiding nodig, maar dan heb je wel een hele bijzondere traktatie. Maak zelf jam van seizoensfruit en verdeel dit over kleine weckpotjes. Maak de potjes af met bijzondere labels en deksels en ik weet zeker dat je collega’s heel blij worden van zo’n traktatie.

9. Pasteitjes met kip

Nog zo’n heerlijke 4-uur traktatie. Maak van te voren pasteitjes met kip en deel deze uit als traktatie. Lekker met een pittige ketchup erbij. Kijk hier voor het recept.

Kip pastei2

10. Karamel appels

Een geweldige herfst traktatie! Steek een lolly stokje in een appel en doop ze daarna in de karamel en versier ze eventueel nog door de onderkant van de appel in hagelslag of geroosterde en gehakte noten te dopen. Serveer ze in muffin bakjes op een grote schaal. Om het helemaal af te maken bind je nog een lintje aan het stokje. Kijk hier voor een recept.

http://omgilovetocook.com/wp-content/uploads/2022/05/8d326f2c384adb4a77cc2ed4309feb5e.jpg

11. Watermeloen lolly’s

Een super simpele zomer traktatie. Snijd plakken van een watermeloen en serveer ze als frisse lolly door er stokjes in te steken aan de onderkant. Zorg dat de watermeloen lekker koud is, voor een echt verfrissend effect.

Watermelon lolly

12. Glaasje prosecco met aardbeien

Heb je echt iets bijzonders te vieren? Neem dan een paar flessen prosecco mee naar kantoor en serveer deze met aardbeien.

Martini

13. Groenten muffins

Of verras je collega’s met een hartige groenten muffin. Deze zijn zo gemaakt thuis en het zal zeker smaken. Het recept vind je hier.

Groenten-muffins_1

14. Chocolade kokos balletjes

Geef je collega’s een gezond chocolade kokos balletje. Erg lekker! Het recept vind je hier.

coconutballs 1

15. Mini sandwiches

Dit heeft even wat voorbereidingstijd nodig, maar het is een geweldige traktatie. Maak thuis mini sandwiches met bijvoorbeeld zalm en komkommer, kip en avocado of tonijn met limoen mayonaise. Presenteer deze op een mooie schaal.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/e1/f5/5e/e1f55eca046cdc8bdee23033881c041c.jpg

Bron foto’s: ijshoorntjes met vers fruit, mini brownies, rauwkost met hummus, fruit spiezen, aardbeien in chocolade, zelf snoep scheppen, bakjes popcorn, kleine potjes jam, karamel appels, prosecco met aardbeien, mini sandwiches, watermeloen lolly’s

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer