5 van 1 stem

Viscurry met zeeduivel en grote garnalen

30 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch

Wanneer ik curry maak is dat vaak met kip of vegetarisch. Terwijl je met vis ook heerlijke curry’s kunt maken. Onlangs wandelde ik langs een viswinkel en kreeg acuut zin in zo’n lekkere viscurry. Zo werkt dat meestal bij mij, opeens wil ik het proeven! Ik zocht een stevige vis …

Wanneer ik curry maak is dat vaak met kip of vegetarisch. Terwijl je met vis ook heerlijke curry’s kunt maken. Onlangs wandelde ik langs een viswinkel en kreeg acuut zin in zo’n lekkere viscurry. Zo werkt dat meestal bij mij, opeens wil ik het proeven!

Ik zocht een stevige vis die niet uit elkaar zou vallen in de saus en mijn keuze viel op zeevuivel. Maar ook zeewolf, roodbaars en heek zijn prima geschikt. Nog wat grote garnalen erbij, die ik standaard in mijn vriezer heb liggen, en het feest kon beginnen. Ik maakte het mezelf deze keer trouwens wel makkelijk, want ik gebruikte een kant-en-klare tikka masala pasta voor deze viscurry die ik heel lekker vind. Prima voor doordeweeks, in het weekend heb ik meer tijd om het wel zelf te maken. Zal ik binnenkort ook eens een recept voor uitwerken!

Ingrediënten

 • 2 uien
 • 4 tenen knoflook
 • 1 venkel
 • zonnebloemolie
 • 70 gr tikka masala pasta, ik gebruik de pasta van Patak’s Flavour
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 blik tomatenblokjes, 400 gr
 • 1 blik kokosmelk, 400 gr
 • 350 gr zeeduivel, in grove stukken
 • 8 grote garnalen, ongepeld
 • serveer erbij: witte rijst (zie notities) en verse koriander

Aan de slag!

 • Snipper de uien en snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Snijd de venkel in kleine blokjes en houd het loof apart.
 • Verhit een grote hapjes- of braadpan en fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg de venkelblokjes, tikka masala pasta en tomatenpuree toe en roer goed door. Bak dit alles een paar minuten op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren.
 • Schenk het blik tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan. Meng goed en laat 8 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan. Roer geregeld door.
 • Voeg de stukken zeeduivel en grote garnalen toe aan de saus,  roer rustig door en laat nog 5 - 8 minuten pruttelen tot de garnalen roze zijn en omgekruld.
 • Had je nog loof van de venkel liggen? Hak dit dan fijn en roer op het laatst door de saus heen.
 • Serveer de viscurry met witte rijst en grof gehakte koriander voor de liefhebbers.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • De bereiding duurt in totaal 30 minuten.
 • Tip: de Coconut, Chili en Lemongrass rijst van Tilda smaakt hier ook heel lekker bij. Dat is ook de rijst die je op de foto ziet.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)