Viscurry met zeeduivel en grote garnalen

Wanneer ik curry maak is dat vaak met kip of vegetarisch. Terwijl je met vis ook heerlijke curry’s kunt maken. Onlangs wandelde ik langs een viswinkel en kreeg acuut zin in zo’n lekkere viscurry. Zo werkt dat meestal bij mij, opeens wil ik het proeven!

Ik zocht een stevige vis die niet uit elkaar zou vallen in de saus en mijn keuze viel op zeevuivel. Maar ook zeewolf, roodbaars en heek zijn prima geschikt. Nog wat grote garnalen erbij, die ik standaard in mijn vriezer heb liggen, en het feest kon beginnen. Ik maakte het mezelf deze keer trouwens wel makkelijk, want ik gebruikte een kant-en-klare tikka masala pasta voor deze viscurry die ik heel lekker vind. Prima voor doordeweeks, in het weekend heb ik meer tijd om het wel zelf te maken. Zal ik binnenkort ook eens een recept voor uitwerken!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 2 uien
 • 4 tenen knoflook
 • 1 venkel
 • zonnebloemolie
 • 70 gr tikka masala pasta (ik gebruik de pasta van Patak’s Flavour)
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
 • 1 blik (400 gr) kokosmelk
 • 350 gr zeeduivel, in grove stukken
 • 8 grote garnalen, ongepeld
 • serveer erbij: witte rijst en verse koriander

Wat je gaat doen voor de viscurry

Bereiding: 30 minuten

 1. Snipper de uien en snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Snijd de venkel in kleine blokjes en houd het loof apart.
 2. Verhit een grote hapjes- of braadpan en fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg de venkelblokjes, tikka masala pasta en tomatenpuree toe en roer goed door. Bak dit alles een paar minuten op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren.
 3. Schenk het blik tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan. Meng goed en laat 8 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan. Roer geregeld door.
 4. Voeg de stukken zeeduivel en grote garnalen toe aan de saus,  roer rustig door en laat nog 5 – 8 minuten pruttelen tot de garnalen roze zijn en omgekruld.
 5. Had je nog loof van de venkel liggen? Hak dit dan fijn en roer op het laatst door de saus heen.
 6. Serveer de viscurry met witte rijst en grof gehakte koriander voor de liefhebbers.

Tip: de Coconut, Chili en Lemongrass rijst van Tilda smaakt hier ook heel lekker bij. Dat is ook de rijst die je op de foto ziet.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Hoofdgerecht recepten, curry met vis, zeeduivel met grote garnalen. Het kan ook met zeewolf of roodbaars. Met kant-en-klare tikka masala pasta, makkelijk voor doordeweeks

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Viscurry met zeeduivel en grote garnalen”

Reacties zijn gesloten.