Wokhutspot met gehaktballetjes

Ik ben een groot fan van sojasaus. Liters gaan er bij ons doorheen op jaarbasis. In Oosterse en Surinaamse gerechten, maar ook in typisch Nederlandse gerechten. Zoals bijvoorbeeld suddervlees of een hutspot. Met een beetje sojasaus eraan toegevoegd krijg je net een andere smaakbeleving. In die categorie deel ik vandaag …

Ik ben een groot fan van sojasaus. Liters gaan er bij ons doorheen op jaarbasis. In Oosterse en Surinaamse gerechten, maar ook in typisch Nederlandse gerechten. Zoals bijvoorbeeld suddervlees of een hutspot. Met een beetje sojasaus eraan toegevoegd krijg je net een andere smaakbeleving. In die categorie deel ik vandaag het recept van wokhutspot met gehaktballetjes met jullie. In plaats van gewone sojasaus is deze keer Tamari gebruikt, dit is de glutenvrije sojasaus van Kikkoman. Zo maak je er een glutenvrije hutspot van, handig voor de mensen die een glutenintolerantie hebben. Natuurlijk kun je ook de reguliere Kikkoman gebruiken.

Benieuwd wat je allemaal nog meer kunt doen met sojasaus? Bekijk dan ook eens dit artikel wat ik eerder publiceerde.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 300 g geschrapte kleine krieltjes
– 1 kleine of 1/2 grote winterwortel
– 1 kleine of 1/2 grote pastinaak
– 200 g rundergehakt
– 3 eetlepels Kikkoman Tamari (of gewone Kikkoman)
– 2 eetlepels quinoa meel (of broodkruim/paneermeel)
– 1 theelepel gemberpoeder
– peper
– zout
– 1 ui
– 1 eetlepel (kokos)olie
– 2 eetlepels appelstroop

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Snijd de winterwortel in plakjes van 1cm dik en de pastinaak in stukjes. Kook de groenten samen met de krieltjes in een grote pan met water en zout in 8 minuten gaar. Giet daarna af in een zeef en spoel af met koud water.

Terwijl de groenten en krieltjes aan het koken zijn, meng je het gehakt met 1el tamari, het quinoa meel, de gemberpoeder en peper en zout naar smaak. Kneed dit met je handen goed door elkaar en rol er daarna kleine balletjes van. Snipper daarna de ui fijn.

Verhit een wok of hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin in de olie. Voeg de gesnipperde ui toe en bak dit nog 3 minuten op laag vuur. Roer daarna de groenten, 2el tamari en de appelstroop erdoor. Roerbak dit alles nog 3 minuten.

Serveer eventueel met wat grofgehakte peterselie of koriander dat je over het gerecht strooit.

Wok hutspot met gehaktballetjes_2

Bron recept: Kikkoman

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)