Zalmpakketjes met groene asperges

Heel veel makkelijker dan dit wordt koken niet. Je haalt goede ingredienten in huis en pakt ze in een stukje aluminiumfolie. Even in de oven of op de BBQ en klaar zijn je zalmpakketjes! Lekker, goed voor je en heel makkelijk. Geniet ervan! Wat je nodig hebt voor 4 personen …

Heel veel makkelijker dan dit wordt koken niet. Je haalt goede ingredienten in huis en pakt ze in een stukje aluminiumfolie. Even in de oven of op de BBQ en klaar zijn je zalmpakketjes! Lekker, goed voor je en heel makkelijk. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– olijfolie
– 250gr groene asperges
– 4 zalmmoten van 200gr
– 1 citroen
– 4 flinke takjes dille
– peper
– zout
– droge witte wijn

zalmpakketjes-met-groene-asperges-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 15-20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 4 stukken aluminiumfolie klaar die je aan de binnenkant even kwast met een beetje olijfolie.

Snijd de onderkanten van de groene asperges en verdeel ze over de 4 stukken folie. Leg hierop de zalmmoten. Snijd de citroen in plakjes en leg op iedere moot een plakje. Hierop komt het takje dille. Schenk een scheutje witte wijn erover, paar druppeltjes olijfolie en bestrooi rijkelijk met zout en peper.

Nu ga je de pakketjes goed dichtvouwen. Het is belangrijk dat er geen kiertjes open blijven staan, want dan ontsnapt de stoom eruit in de oven. Klap de 2 zijkanten naar boven toe dicht en vouw vervolgens dicht door de aluminiumfolie op te rollen. Dit doe je ook met de zijkanten.

Zet de pakketjes in de oven voor 15-20 minuten. Op de BBQ heb je ook ongeveer die tijd nodig.

Serveer de zalmpakketjes bijvoorbeeld met deze maiskolven of dit bijgerecht van doperwten en venkel.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer