Zoete aardappelcurry met bloemkool

Een curry hoef je niet altijd te maken met vlees. Deze vegetarische zoete aardappelcurry met bloemkool is minstens net zo lekker. Serveer ‘m met witte rijst en extra gehakte koriander.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 750gr zoete aardappel
– 1 bloemkool
– 1 ui
– 4cm verse gember
– 2 stengels citroengras
– zonnebloemolie
– 2el rode currypasta
– 1 blik kokosmelk
– 1 bosje gehakte koriander
– 2el vissaus (vervang door sojasaus voor volledig vegetarisch)

zoete-aardappel-curry-met-bloemkool-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Wachttijd: 20-30 minuten

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. De bloemkool snijd je in roosjes. Snipper de ui en gember en snijd de citroengras in grove stukken.

Verhit een grote braadpan of wok op medium vuur. Schenk 2 eetlepels zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de ui en gember. Schep de zoete aardappel en bloemkool erdoor samen met de rode currypasta en bak een paar minuten terwijl je blijft roeren.

Zet het vuur lager en schenk de kokosmelk erbij. Roer de citroengras, de helft van de koriander en de vissaus erdoor en laat 20-30 minuten zacht stoven totdat de zoete aardappel gaar is. Proef de curry daarna en breng eventueel nog extra op smaak met vissaus.

Serveer de curry met witte rijst en strooi er nog wat gehakte koriander over.

Tip: kinderen in huis die al een klein beetje pit kunnen verdragen? Dan is dit ook voor hen een heerlijk gerecht!

zoete-aardappel-curry-met-bloemkool-3

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zoete aardappelcurry met bloemkool”

  1. Ik ben misschien een citroengras-leek maar dat is toch een smaakmaker net zoals een laurierblad?
    Want ik zie boven op volgens mij een enorm stuk citroengras liggen (dacht eerst dat het penne was :))
    maar zover ik weet kun je dat helemaal niet zo eten???? Of wel?

  2. Nou, ik dacht eerst: dit wordt niks! Ik had te veel zoete aardappel, die overigens niet oranje was maar saai wit en iets draderig. En het paste allemaal niet in de pan. Alles over gedaan in de wok. Wat extra water toegevoegd en uiteindelijk werd het toch gaar en… was het heerlijk! Ik had zo veel dat ik geen rijst erbij gedaan heb, zonder was het al een hele maaltijd. Ik gebruik altijd currypasta van Nam Pla, de Thaise, daarom had ik ipv 2 eetlepels 1 eetlepel gebruikt. De kinderen konden het zo nèt eten en aten keurig hun bordje leeg 🙂 Weer lekker Francesca!

  3. Lijkt me zalig! Alleen kan je iets waar vis inzit (vissaus) toch echt niet vegetarisch noemen 😉 Ik neem aan dat deze wel door Arachide olie of een andere olie vervangen kan worden, zal het proberen!

  4. Ik heb pas kennis gemaakt met zoete aardappelen, mijn dochter maakte er aardappelpuree van en de pan is uitgeschraapt. Wat een heerlijke groente, die ga ik veel vaker maken. Op bloemkool zijn we ook dol dus dit lijkt me een heerlijk recept. Alleen begin ik met minder curry omdat het voor mij niet erg scherp mag zijn. En als het dat dan nog is voeg ik wat meer kokosmelk toe 🙂 Ik heb het idee dat die melk wat “blust” Ik ben erg benieuwd hoe dit dan smaakt!