5 van 1 stem

Zuurdesem toast met geitenkaas, geroosterde druiven & tijmhoning

45 minuten
Voorgerecht
Kerst

Samenwerking – Wat een plaatje van een voorgerecht is deze zuurdesem toast met geitenkaas! Met ook nog eens een explosie van smaken door de knapperige toast, romige geitenkaas, de frisse druiven, het zoetje van de honing en de kruidigheid van de tijm. Wat geweldig samengaat met de klassieke Lindeman’s Bin …

Samenwerking – Wat een plaatje van een voorgerecht is deze zuurdesem toast met geitenkaas! Met ook nog eens een explosie van smaken door de knapperige toast, romige geitenkaas, de frisse druiven, het zoetje van de honing en de kruidigheid van de tijm. Wat geweldig samengaat met de klassieke Lindeman’s Bin 65 Chardonnay die ik daarbij schenk. Deze klassieke, witte Australische Chardonnay is vol en droog van smaak, maar heeft ook hinten van exotisch fruit en citrus.

Je kunt dit gerechtje in verkleinde vorm ook heel leuk als hapje serveren. Snijd de zuurdesem toast daarvoor in kleinere stukken en beleg ze daarna. Serveer de kleine bites op een mooie plank en voeg eventueel ook nog wat geroosterde pecannoten toe die je even bakt in een koekenpan en waar je op het einde nog wat fleur de sel, honing en verse tijm aan toevoegt.

Benieuwd hoe je je kerstdiner compleet maakt? Bekijk hier het hoofdgerecht en dessert die perfect erbij passen. En geniet, maar drink met mate en NIX18.

Ingrediënten

  • 250 gr witte en blauwe druiven
  • olijfolie
  • witte balsamicoazijn
  • honing
  • zout
  • zwarte peper
  • 6 takjes tijm
  • 6 plakken zuurdesembrood
  • 200 gr zachte romige geitenkaas, op kamertemperatuur
  • 2 el pecannoten, geroosterd en grof gehakt
  • 1 bio citroen
  • Wijntip: Lindeman's Bin 65 Chardonnay, verkrijgbaar bij Albert Heijn

Aan de slag!

  • Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Was de druiven en dep ze droog. Meng ze op het bakpapier met een scheutje olijfolie, 2 tl witte balsamicoazijn, 2 tl honing, zout, zwarte peper en 4 takjes tijm.
  • Rooster 20 – 30 minuten tot ze zacht beginnen te worden en licht karamelliseren. De tijd is afhankelijk van hoe groot en stevig de druiven zijn. Laat daarna afkoelen tot lauw.
  • Kwast het zuurdesembrood licht in met olijfolie en grill in een grillpan of onder de contactgrill tot het brood goudbruin en knapperig is. Halveer de plakken.
  • Smeer de plakken zuurdesem toast in met geitenkaas en verdeel over een grote schaal of over 6 kleine bordjes.
  • Verdeel hierover de lauwwarme geroosterde druiven en garneer met sliertjes honing, wat gehakte pecannoten, verse blaadjes tijm, wat citroenrasp en zwarte peper. Serveer met een glas Lindeman’s Bin 65 Chardonnay die perfect matcht met de romige geitenkaas en citrus.

Notities

  • Met dit recept maak je een voorgerecht voor 6 personen.
  • Dit gerechtje kun je in een verkleinde vorm ook leuk als hapje serveren bij de kerstborrel.
  • De druiven kun je al een dag eerder roosteren en afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm ze tot lauwwarm vlak voordat je gaat beleggen: 5 minuten op 180 graden of 30 seconden in de magnetron.
  • Het zuurdesembrood rooster je pas op het laatste moment, anders wordt het te hard.
  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 15 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze zuurdesem toast met geitenkaas en druiven! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Lindeman’s. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)