5 van 2 stemmen

2x Barbecue spiesjes waar de kids dol op zijn

2 uur 30 minuten
Hoofdgerecht
Barbecue

Samenwerking – Vandaag ga ik weer lekker met jullie barbecueën! Na de barbecue recepten met aubergine en vegan barbecue recepten die ik al eerder deelde, gaan we vandaag spiesjes rijgen. En weet je wat heel fijn is? Dit zijn barbecue spiesjes waar ook de kids dol op zijn! Een variant …

Samenwerking – Vandaag ga ik weer lekker met jullie barbecueën! Na de barbecue recepten met aubergine en vegan barbecue recepten die ik al eerder deelde, gaan we vandaag spiesjes rijgen. En weet je wat heel fijn is? Dit zijn barbecue spiesjes waar ook de kids dol op zijn! Een variant met kip en pesto en een variant met zalm, garnalen en een marinade met een Portugees tintje. Beide getest op mijn eigen kids en ze waren er dol op!

Naast de kip en vis vind ik het belangrijk dat mijn jongens ook voldoende groenten eten, ook als we aan het barbecueën zijn. En dat kan prima als je toch al de spiesjes op de barbecue hebt liggen. Leg er nog wat lekkere groenten bij zoals courgette, aubergine of cherrytomaten. Eventueel met een marinade, zodat de groenten nog meer smaak krijgen. Ook daarvoor krijgen jullie vandaag heel veel tips in dit artikel.

Goed eten en bewust barbecueën samen met PLUS

PLUS heeft mij gevraagd of ik samen met Linda van Lekker eten met Linda barbecue spiesjes wilde maken voor onze kinderen. Zowel Linda als ik hebben twee kids, die toevallig ook vriendjes van elkaar zijn. Stiekem zijn het kleine smulpapen, maar ze zijn ook kritisch in wat ze wel of niet eten. Ik was dan ook erg benieuwd naar het recept waar Linda me mee ging uitdagen. Helaas konden we niet samen barbecueën, maar Linda stuurde mij wel een videobericht en liet PLUS vervolgens de boodschappen bij me thuis afleveren. Ik stak de barbecue aan en ging aan de slag voor mijn jongens!

Italiaanse kipspiesjes met zelfgemaakte pesto

Linda deelde met mij haar recept voor deze kidsproof barbecue spiesjes: Italiaanse kipspiesjes met zelfgemaakte pesto, gegrilde courgette en gestoofde zoete cherrytomaten. Een mooie en kleurrijke combinatie op het bord en heel makkelijk om te maken!

De pesto maak je gewoon zelf en verdun je extra met olijfolie zodat de marinade niet kan verbranden als de kipspiesjes op het barbecuerooster liggen. De courgette leg je in grove stukken ook op het rooster en de cherrytomaten verpak je in aluminiumfolie. Het pakketje kan dan ook op het rooster waardoor de tomaten zachtjes stoven. Wij waren heel enthousiast over het gerecht en alles ging op!

Willen jullie Linda’s recept ook een keer thuis maken op de barbecue? Kijk dan hier voor het recept. Goed om te weten: Bij PLUS zijn ze flink bezig om het vleesaanbod te verduurzamen. Zo is reguliere kip inmiddels vervangen door diervriendelijkere varianten waaronder Hollandse Beter Leven kip met Beter Leven keurmerk 1 ster. Het varkens- en rundvlees heeft en Beter Leven keurmerk 1- of 2-sterren. Daarnaast verkopen ze ook biologische varianten voor zowel kip, varken- als rundvlees met Beter Leven keurmerk 3 sterren. Op deze manier helpt PLUS ons ook om bewustere keuze te maken voor het barbecueën.

Portugese visspiesjes met zalm, garnalen en paprika

Linda daagde me uit om ook een twist te maken op haar recept. Wederom met barbecue spiesjes als basis, maar dan in een andere vorm. Ik liet me daarvoor inspireren door de Portugese keuken en bedacht een marinade met korianderzaad, knoflook en paprika. Voor de spiesjes zelf gebruikte ik zalmfilet, garnalen, ui en paprika. Een heerlijke combinatie, zeker in combinatie met de marinade. Voor wat extra groenten op het bord grilde ik courgette (die ook erg lekker zijn met de marinade trouwens) en ik serveerde er een Portugese tomatensalade bij (kijk hier voor het recept, vind je onder het recept voor de kip). Ook nog wat patatjes erbij en we hebben gesmuld met het hele gezin.

Voor de zalm kun je bij PLUS kiezen uit zalm met het ASC-keurmerk (duurzame kweek) of kweekzalm met Biologisch keurmerk.

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • handje verse koriander, inclusief steeltjes
  • 100 ml bakolijfolie
  • 200 - 250 gram verse zalmfilet, zonder huid
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 8 grote rauwe garnalen, gepeld
  • serveer erbij: courgette van de barbecue, een tomatensalade en patatjes

Ook nodig

  • gietijzeren rooster voor op de barbecue

Aan de slag!

  • Meng de knoflook, korianderpoeder, paprikapoeder, verse koriander en bakolijfolie in een hakmolen of keukenmachine en maal helemaal fijn. Als de marinade nog te dik is, voeg extra olijfolie toe. De marinade moet vloeibaar zijn.
  • Snijd de zalmfilet in 12 of 18 (afhankelijk van hoe groot je stuk is) blokjes.
  • Snijd de paprika’s in grove stukken, ongeveer even groot als de blokjes zalm. Je hebt voor de marinade 6 stukken rode en 6 stukken groene paprika nodig. De rest van de paprika bewaar je in de koelkast en kun je rauw bij het eten serveren.
  • Snijd de ui in grove stukken, ook ongeveer even groot. Je hebt 12 stukken ui nodig voor de spiesjes.
  • Meng de zalm, paprika, ui en garnalen in een grote schaal met de marinade en meng goed. Dek af en laat 1 - 2 uur marineren in de koelkast.
  • Zet de satéstokjes in een glas water voor 30 minuten. Zo zuigen ze zich vol met water en kunnen ze niet verbranden op de barbecue.
  • Steek de barbecue aan en breng ‘m naar een temperatuur van 180 graden. Leg een (gietijzeren) rooster in de barbecue en verwarm.
  • Rijg in de tussentijd de barbecue spiesjes. Aan ieder stokje gaan 2 – 3 blokjes zalm, 2 stukjes paprika, 2 stukjes ui en 2 grote garnalen. Rijg de ingrediënten om en om voor een goede verdeling.
  • Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze in circa 8 – 10 minuten goudbruin en gaar. Niet te lang doorbakken, want dan wordt de zalm te droog. Als je de courgetteplakken dun genoeg snijd, kunnen ze tegelijkertijd op de barbecue en ben je in één keer klaar.

Notities

  • Dit recept is voldoende voor 2 volwassen en 2 kids.
  • Voorbereiding (inclusief marineren): 1 - 2 uur, Bereiding: 30 minuten.

Ik hoop dat jullie net zo hard gaan genieten van deze barbecue spiesjes als wij hebben gedaan!

Dit is een samenwerking met PLUS. Lees ook hier mijn disclaimer.

Recept Italiaanse kipspiesjes met zelfgemaakte pesto: Linda, Fotografie: Francesca
Recept Portugese visspiesjes met zalm, garnalen en paprika: Francesca, Fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer