3x snel en lekker belegde broodjes

Hoe fijn is het wel niet als de start van je dag rustig en fijn verloopt? Zelf ben ik niet echt een ochtendmens en is het voor mij belangrijk dat ik voldoende tijd heb in de ochtend om wakker te worden. Zo voorkom ik ook dat ik hoef te haasten en zonder een (goed) ontbijt de dag begin, want dat is eigenlijk al direct een valse start.

Betekent goed ontbijten dan direct dat je alles uit de kast moet trekken? Zeker niet en doordeweeks heb ik daar al helemaal geen tijd voor of zin in. Dan maak ik graag iets eenvoudigs maar toch ook lekker. Speciaal hiervoor heb ik 3 snel en lekker belegde broodjes voor jullie op een rijtje gezet. Die ook heerlijk zijn voor in het weekend.

3_x_ontbijtvariatie_voor_op_je_ontbijtboterham_2

Boterham met avocado, serranoham en geroosterde pijnboompitten

Een van mijn favoriete producten voor belegde broodjes is avocado. Dit broodje maak je in een handomdraai.

Wat je nodig hebt voor 1 boterham:

– 1 snee (volkoren) brood
– klein handje pijnboompitten
– een halve avocado
– zout
– peper
– 2 plakjes serranoham

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 5 min

  1. Rooster het sneetje brood in de grillpan of een broodrooster.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan even kort tot ze lichtbruin zijn.
  3. Prak de avocado grof met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Besmeer het broodje met avocado. Verdeel de serrano ham en pijnboompitjes erover.

3_x_ontbijtvariatie_voor_op_je_ontbijtboterham_3

Boterham met ricotta, ananas en munt

Een verrassende combinatie waar je weleens verslaafd aan zou kunnen raken. De waaghalzen onder ons doen er nog wat zwarte peper over.

Wat je nodig hebt voor 1 boterham:

– 1 snee (volkoren) brood
– 1,5 el ricotta
– paar stukjes verse ananas
– 1 takje munt
– optioneel: zwarte peper

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 5 min

  1. Rooster het sneetje brood in de grillpan of een broodrooster.
  2. Smeer de ricotta over het broodje. Verdeel de ananas erover.
  3. Snijd wat blaadjes munt kleiner en verdeel ook over het broodje.
  4. Voor een extra smaakbeleving strooi je er nog wat zwarte peper over. Het zal je verbazen hoe goed dat samengaat met de ananas!

3_x_ontbijtvariatie_voor_op_je_ontbijtboterham_5

Boterham met gesmolten kaas, geroosterde paprika’s en rucola

Een combinatie die het altijd goed doet is kaas en geroosterde paprika. Hier word je warm van!

Wat je nodig hebt voor 1 boterham:

– 1 snee (volkoren) brood
– paar plakjes (extra) belegen kaas
– snufje paprikapoeder
– halve geroosterde paprika (uit pot zijn deze erg lekker, zelf roosteren kan natuurlijk ook als je meer tijd hebt)
– paar blaadjes rucola

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 10 min

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de geroosterde paprika (indien je die uit de pot gebruikt) even goed uitlekken in een vergiet.
  3. Beleg de boterham met kaas en strooi er paprikapoeder over. Bak zo’n vijf minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  4. Snijd de paprika in kleinere stukjes en dep even droog mocht deze toch nog erg vochtig zijn.
  5. Leg de paprika op de gesmolten kaas en maak af met wat rucola.

3_x_ontbijtvariatie_voor_op_je_ontbijtboterham_4

Met een van deze belegde broodjes start je de dag ongetwijfeld goed. Heb je nog meer variatietips? Die hoor ik graag!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “3x snel en lekker belegde broodjes”

  1. Avocado, ham en pijnboompitten vond ik Super.
    Ricotta, ananas, munt en peper. Mijn ananas was niet rijp/sappig genoeg. Vond hem wel heel lekker fris. Probeer hem nog een keer met een rijpere ananas.
    Kaas en gerookte paprika ga ik nog uitproberen. Leuke post ♥