Francesca’s Weekmenu #336 – Lekker & snel

Ik word altijd blij van gerechten die snel te maken zijn en vervolgens ook nog eens heerlijk smaken. Want ook al vind ik het zalig om uren in de keuken te staan, ik heb er gewoonweg niet iedere dag de tijd voor. Lekker & snel koken dus en laat ik …

Ik word altijd blij van gerechten die snel te maken zijn en vervolgens ook nog eens heerlijk smaken. Want ook al vind ik het zalig om uren in de keuken te staan, ik heb er gewoonweg niet iedere dag de tijd voor. Lekker & snel koken dus en laat ik daar nou meer dan genoeg recepten voor op mijn blog hebben staan!

Sommige gerechten en wereldkeukens lenen zich er ook perfect voor om lekker & snel te koken. Denk aan pasta’s (die staat maandag op het menu), maar ook de Tex Mex keuken. Met een paar basis Tex Mex producten die je aanvult met onder andere verse groenten, gehakt, kip, vis of halloumi (als je het vega wilt houden) kun je in 30 minuten een volledige maaltijd op tafel toveren. Die vaak ook nog kidsproof is! Tenminste, onze kids zijn altijd heel blij als ik fajita’s, taco’s of burrito’s serveer :-D. Bij ons is de dinsdag altijd een super drukke dag en die heb ik daarom omgedoopt tot Tex Mex dinsdag. Ik bereid in de ochtend vast het een en ander voor zodat we ’s avonds na de zwemles van ons jongste zo aan tafel kunnen. Dat maakt het leven een stuk relaxter op zo’n drukke dag!

Maar er staat natuurlijk meer snel lekkers op het menu. In het weekmenu vind je deze keer pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato, vegetarische fajita’s met halloumi en ovengroenten, snelle viscurry met pompoen, romige orzo met spruitjes, worst en tijm en Surinaams gehakt met rijst en gestoomde broccoli. In het weekend maken we spaghetti aglio e olio met grote garnalen en op zondag bakken we kaiserschmarrn als onbijt. Geniet ervan!

Maandag

Pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato

pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Dinsdag

Vegetarische fajita’s met halloumi en ovengroenten

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 1

Meer Tex Mex recepten vind je hier.

Woensdag

Snelle viscurry met pompoen

Donderdag

Romige orzo met spruitjes, worst en tijm

Meer orzo recepten vind je hier.

Vrijdag

Surinaams gehakt met witte rijst en gestoomde broccoli

Zaterdag

Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Meer recepten met grote garnalen vind je hier

Zondag

Kaiserschmarrn met abrikozencompote

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)