5x Feestelijke hapjes met bladerdeeg

Tijdens een borrel of feestje zijn hapjes met bladerdeeg altijd een succes. Veelal makkelijk om te maken, je kunt er eindeloos mee variëren en vrijwel iedereen wordt er blij van. Daarom vond ik het tijd worden om eens 5 van mijn favoriete feestelijke hapjes met bladerdeeg voor jullie op een …

Tijdens een borrel of feestje zijn hapjes met bladerdeeg altijd een succes. Veelal makkelijk om te maken, je kunt er eindeloos mee variëren en vrijwel iedereen wordt er blij van. Daarom vond ik het tijd worden om eens 5 van mijn favoriete feestelijke hapjes met bladerdeeg voor jullie op een rijtje te zetten. Van mini saucijzenbroodjes met een Thaise twist tot een rijke vierkazenquiche waar kaasliefhebbers van zullen watertanden.

1. Mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm

Ik ben dol op tarte tatins met groenten en het leek me zo leuk om daar eens een mini variant van te maken. En dat werden deze mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm. Ik koos voor rode ui als basis die ik eerst licht heb aangebakken. Daarna bak je ze af in de oven waarbij de ui heerlijk karamelliseert. Nog wat geitenkaas en tijm erover en genieten maar. Maar de geitenkaas kun je natuurlijk ook achterwege laten, wat fijngehakte pecannoten zijn dan een goede vervanger.

2. Bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico

Als je een pakje met bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, kun je eigenlijk altijd wel in een handomdraai een lekker hartig hapje maken. Vaak gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt en kliekjes. Zo maakte ik deze bladerdeegtaartjes met cherrytomaten, Griekse yoghurt, slagroom, eieren en balsamico.

3. Mini saucijzenbroodjes met Thaise currypasta

Laatst wilde ik mini saucijzenbroodjes maken, maar dan wel met een twist. Ik dook in mijn voorraad- en specerijenkast en mijn oog viel op een pakje Thaise gele currypasta. Waarom niet, dacht ik! Als je daarmee veel smaak kunt geven aan gehaktballetjes, dan kan dat ook bij kleine saucijzenbroodjes. En zo geschiedde, want ze zijn zalig.

4. Snelle tomatentaart met feta en doperwten

Boursin is altijd top in combinatie met bladerdeeg. Ik smeerde het op een een plaattaartje met feta, cherrytomaten en doperwten uit de vriezer. Heerlijke combinatie van smaken en snel gemaakt. Die houden we erin hier thuis.

5. Vierkazenquiche met Port

Ik vond het recept van deze vierkazenquiche in het kookboek van Charlie’s Kitchen. Een recept van haar moeder, met een twist van Charlotte zelf. Heerlijk was ‘ie! En deze mag daarom ook echt niet ontbreken in dit overzicht van hapjes met bladerdeeg.

Bewaar deze hapjes met bladerdeeg op Pinterest

Pin daarvoor deze foto op een van je Pinterest borden.

Bekijk hier al mijn recepten met bladerdeeg.

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)