5x Herfstige recepten met appel

Vanaf september begint het grote Nederlandse appelseizoen weer. Mijn favoriete appelrassen Elstar, Maribelle en Boskoop (die je misschien ook wel kent als Goudreinet) kunnen alweer (of bijna) geplukt worden en daarna is het genieten geblazen. Daarom vond ik het tijd om 5 van mijn favoriete herfstige recepten met appel voor …

Vanaf september begint het grote Nederlandse appelseizoen weer. Mijn favoriete appelrassen Elstar, Maribelle en Boskoop (die je misschien ook wel kent als Goudreinet) kunnen alweer (of bijna) geplukt worden en daarna is het genieten geblazen. Daarom vond ik het tijd om 5 van mijn favoriete herfstige recepten met appel voor jullie op een rijtje te zetten, zowel zoet als hartig!

Natuurlijk zijn er nog veel meer Nederlandse appelrassen, denk aan de Jonagold, Cox, Kanzi en de Golden Delicious. Allemaal met hun eigen smaak en textuur, daarom zit er altijd wel een appeltje tussen die jou het meest aanspreekt. De meeste appels worden geteeld in de Betuwe, maar ook in andere delen van het land vind je de mooie appelbomen terug. En ook al vindt de pluk voornamelijk in september en oktober plaats, we kunnen er toch bijna het hele jaar door van genieten. Dit komt omdat het grootste deel van de appels wordt opgeslagen in koelhuizen waar bijna alle zuurstof wordt weggehaald, daardoor blijven ze heel lang houdbaar en kunnen we er ook zo lang van genieten.

Doordat we zelf zóveel appels in eigen land hebben, vind ik het onzinnig om buitenlandse appels te kopen. Die laat ik dan ook altijd liggen. Eigenlijk zonde hè, dat we zelf zoveel appels exporteren, maar tegelijkertijd ook zoveel appels uit het buitenland importeren. Het hele import- en exportverhaal zal vast een stuk genuanceerder liggen dan ik het hier beschrijf, maar ik blijf toch lekker alleen Hollandse appels kopen ;-).

Zo, zullen we nu maar eens wat lekkere recepten met appel maken? Hier vind je trouwens al mijn appel recepten!

Appelcompote met appelciderazijn en kaneel

Appelmoes is een van de lekkerste gerechten om te maken met appels. Ik gebruik er graag zoete appels voor, zodat ik (bijna) geen suiker hoef toe te voegen. Deze appelcompote met appelciderazijn en kaneel is de 2.0 versie van appelmoes, zalig is ‘ie.

Salade met geraspte spruit, appel en blauwe kaas

Wanneer je stukjes appel karameliseert smaken ze verrukkelijk in een salade met een herfstig tintje. Zoals deze met geraspte spruit en blauwe kaas.

Appelkruimeltaart met pumpkin spice specerijen

Een lekkere appeltaart mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een van mijn favorieten is deze appelkruimeltaart die ik maakte met Maribelle appels.

Hete bliksem met kalkoenworstjes

Geen hete bliksem zonder appels! Je combineert hiervoor aardappels met zure en zoete appels en ik vind die combinatie zalig. Ik heb een lekker recept voor hete bliksem met ras el hanout en kalkoenworstjes. Maar je kunt er natuurlijk ook andere worstjes bij serveren.

Mini apfelstrudels met vanillesaus

Ohh, deze mini apfelstrudels zijn zó lekker! Zeker in combinatie met de zelfgemaakte vanillesaus. Zalig voor het weekend, een brunch of etentje. Of gewoon omdat je er zin in hebt ;-).

Bewaar deze recepten met appel op Pinterest

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Tekst: Francesca

Geraadpleegde bron: Veggipedia

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)