Tijdens onze laatste zomervakantie at ik een perfecte apfelstrudel in Duitsland en ik kan mijn gelukzalige gevoel na de eerste hap nog helemaal voor de geest halen! Deze plek in Nedersaksen was wel enigszins uit de richting hiervoor, want de apfelstrudel komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Waar deze echt niet gemaakt wordt van filodeeg trouwens. Wel van een dun deeg wat in laagjes wordt opgerold en waar de vulling van onder andere appel en rozijnen ook tussen zit. Hoe dit deeg exact gemaakt moet worden, daar heb ik nog geen idee van. Maar zodra ik bij iemand in de leer ben geweest (wie biedt zich aan?) dan deel ik deze met liefde!
In de tussentijd heb ik een geweldig recept voor mini apfelstrudels van filodeeg voor jullie! Heerlijk als nagerecht, vooral in combinatie met de zelfgemaakte vanillesaus. We (Debbie en ik hebben ze samen gemaakt) zijn tijdens het maken van de vulling een beetje gaan freestylen en voegden onder andere ook abrikozen en koek- en speculaaskruiden toe. Dat bleek een schot in de roos! Ik vind ze het lekkerst als ze net uit de oven komen, maar ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat je ze ook voor kunt bereiden. Opwarmen doe je dan weer even in de oven (absoluut niet in de magnetron) en de vanillesaus kun je opwarmen in een pannetje of (wel) in de magnetron.
Doe je dit in een heteluchtoven of in elektrische oven?
Elektrisch met boven en onderwarmte
Dit recept heb ik eerst eens even opgeslagen.. ziet er zo goed uit!
Dankjewel!
Oeeeh dit klinkt heerlijk! Ik mag alleen geen noten, wat zou ik als vervanger kunnen gebruiken?
Noten er helemaal uitlaten en iets meer broodkruim toevoegen.
Op hoeveel graden moet de oven gezet worden voor het bakken van de crumble en voor de strudel?
Stap 1 staat ‘t, 180 graden
😀
180 graden
oeh lekker! Als ik ze wil opwarmen, hoe hoog en hoe lang is dan het beste?
Dat verschilt een beetje per oven, maar ik warmde ze geloof ik op 120 graden (doe ik meestal met opwarmen) op, ongeveer 12 – 15 minuten. Maar hou dat zelf even goed in de gaten.
Wat is de beste manier om dit te bereiden, als je dit later klaar wil maken? Kan de vulling b.v. een dag van tevoren gemaakt worden?