5x Maaltijdsoep voor doordeweeks en in het weekend

Niets laat mij zo voldaan voelen als een goedgevulde maaltijdsoep in dit seizoen. Makkelijke maaltijdsoepen die snel klaar zijn voor doordeweeks of iets complexere soepen voor in het weekend. Zoals mijn piri piri kippensoep bijvoorbeeld. Je bent er even mee bezig, maar het resultaat mag er dan ook echt zijn! …

Niets laat mij zo voldaan voelen als een goedgevulde maaltijdsoep in dit seizoen. Makkelijke maaltijdsoepen die snel klaar zijn voor doordeweeks of iets complexere soepen voor in het weekend. Zoals mijn piri piri kippensoep bijvoorbeeld. Je bent er even mee bezig, maar het resultaat mag er dan ook echt zijn! Vandaag heb ik voor jullie mijn 5 favoriete maaltijdsoepen op een rijtje gezet. Van volledig plantaardig, vegetarisch tot varianten met gevogelte, schaaldieren en vlees. Soms extra gevuld met pasta en rijst, oftewel de keuze is reuze. Geniet ervan!

1. Piri-piri kippensoep

Laat ik dan maar gelijk beginnen met mijn favoriet! Ik wilde een maaltijdsoep maken waar alle ingrediënten van de traditionele Portugese kip piri-piri in verwerkt zijn. Wat een feest is deze soep!

2. Maïssoep met aardappel en paprika

Deze volledig plantaardige maaltijdsoep is perfect voor doordeweeks, want je hebt ‘m in 30 minuten gemaakt. De soep is goed gevuld met aardappel, maïs en paprika en heeft een rokerige smaak door het gerookt paprikapoeder.

3. Maaltijdsoep met cavolo nero, kikkererwten en worst

Bonen zijn een geweldig ingrediënt voor maaltijdsoepen. In deze soep verwerkte ik kikkererwten, krokant gebakken worst en cavolo nero. Oftewel de Italiaans palmkool. Die je ook goed kunt vervangen door boerenkool trouwens.

4. Jambalayasoep

Nog een maaltijdsoep waarvoor ik een traditioneel gerecht omtoverde tot een soep. Deze jambalayasoep is heel kruidig en gevuld met ingrediënten zoals kip, garnalen en rijst.

5. Broccolisoep met paddenstoelen en pasta

De laatste soep in het rijtje is gelijk mijn meest recente ontdekking. Wat een feest is deze broccolisoep met paddenstoelen, tijm en ravioli’s. Jullie hebben ‘m al heel veel gemaakt en ik krijg alleen maar positieve reacties. Zo tof!

Tip! Al deze maaltijdsoepen kun je ook perfect invriezen. Dus vries je restjes lekker in zodat je altijd een voorraadje hebt voor koude, drukke dagen. Of maak gewoon gelijk wat extra’s als je toch bezig bent.

Meer receptinspiratie voor soepen? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

5x Maaltijdsoep voor doordeweeks en in het weekend. Mijn 5 favoriete maaltijdsoepen op een rijtje gezet. Van volledig plantaardig, vegetarisch tot varianten met gevogelte, schaaldieren en vlees. Soms extra gevuld met pasta en rijst, oftewel de keuze is reuze.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)