In de herfst en winter hou ik van goedgevulde soepen die makkelijk te maken, goedgevuld en verwarmend zijn. Zoals bijvoorbeeld deze maaltijdsoep die gevuld is met cavolo nero, kikkererwten en krokant gebakken worst. Wat hebben wij genoten hiervan!
In een maaltijdsoep voeg ik vaak ook peulvruchten toe omdat ze zo voedzaam zijn. Het is een bron van eiwitten en vezels en geeft ook een lekkere bite aan de soep. Door de kikkererwten in dit recept kun je er ook heel makkelijk een vegetarische versie van maken. Laat dan de worst eruit en vervang de kippenbouillon door groentebouillon. Je kunt ook extra groenten toevoegen, denk bijvoorbeeld aan knolselderij. De kikkererwten komen trouwens uit een stazak van HAK en die kun je zonder af te spoelen zo door de soep roeren.
Wil je er toch nog iets bij? Serveer deze maaltijdsoep dan met knapperig brood waarmee je in de soep kunt dopen, iedereen in huis zal ervan smullen.
