5x snelle en gezonde lente salade

Heerlijk die lente! Ik krijg gelijk weer zin in allemaal salades boordevol groenten en smeuïge dressings. Daarmee kun je eindeloos varieren en het is ook perfect om je restjes mee op te maken. Zo had ik gisteren voor de lunch een salade met raapstelen, wortel, komkommer, avocado, scheutje olijfolie en …

Heerlijk die lente! Ik krijg gelijk weer zin in allemaal salades boordevol groenten en smeuïge dressings. Daarmee kun je eindeloos varieren en het is ook perfect om je restjes mee op te maken. Zo had ik gisteren voor de lunch een salade met raapstelen, wortel, komkommer, avocado, scheutje olijfolie en zeezout. Ik was gelijk door al mijn restjes groenten heen en ik had een verrukkelijke salade.

In deze blog heb ik voor jullie mijn 5 favoriete recepten voor een gezonde lente salade op een rijtje gezet. Of laat je inspireren door wat je bij de groenteboer of op de markt vindt. Er zijn zoveel heerlijke groenten in de lente verkrijgbaar, genoeg inspiratie voor een mooi bordje salade. En vaak heb je dan alleen wat goede olijfolie en een drupje azijn nodig om de salade af te maken. Geniet ervan!

1. Salade van groene asperges en wilde rijst

Salade van groene asperges en wilde rijst2

2. Salade met kip, mango, rode peper en koriander

salade kip, mango, chili, koriander1

3. Makkelijke salade niçoise

salade nicoise

4. Salade met komkommer, radijs en ras el hanout

Salade met komkommer, radijs en ras el hanout

5. Koolsalade met gerookte kip en citrus

Koolsalade met gerookte kip en citrus_2

Zin in nog meer frisse gerechten? Kijk dan op de salade of lente pagina boordevol recepten!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)