Snelle paella met vis

Je mag mij altijd wakker maken voor paella of ieder andere Mediterraanse rijstschotel met vis. Maar goed, wat nou als je daar doordeweeks zin in hebt, maar geen tijd of puf hebt om lang in de keuken te staan? Dan gebruik je voortaan dit snelle paella recept. Binnen 30 minuten staat het op tafel, beloofd!

Dit recept heeft natuurlijk niets te maken met de authentieke Valenciaanse paella, daar heb je wel wat meer voor nodig qua ingredienten en tijd. Maar een kniesoor die daar op let. Zorg er wel voor dat je echte paella-rijst gebruikt. Deze wordt niet papperig, maar behoudt een bite tijdens het koken. De stevige korrel kan vaak tot wel twee keer zoveel vocht absorberen als een gewone rijstkorrel. Voor dit recept gebruikte ik deze Arroz Bomba die in de Foodeliciousbox zat, maar je vindt ook steeds vaker prima kwaliteit paella rijst in de supermarkt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie
– 1tl gerookt paprikapoeder
– 1tl gedroogde rozemarijn of tijm
– 300gr paella rijst
– 1 blik (400ml) pomodorini of gepelde tomaten van goede kwaliteit
– 800ml hete kippenbouillon
– 1 plukje saffraandraadjes
– 400gr vis naar keuze: ik combineerde garnalen en octopus in stukjes, maar schelpen (mosselen of kokkels) zijn er ook heerlijk in
– 200gr doperwten
– om te serveren: citroensap en gehakte platte peterselie

snelle-paella-met-vis-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Hak de ui en knoflook fijn. Zet een grote pan op het vuur en fruit de ui en knoflook in 3 eetlepels olijfolie. Strooi de paprikapoeder en rozemarijn/tijm erbij samen met de paella rijst. Bak dit 1 minuut mee terwijl je blijft omscheppen. Schenk het blik pomodorini erbij samen met de hete kippenbouillon. Roer de saffraan erdoor en zet het vuur lager. Laat nu 18-20 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert.

De laatste 5 minuten roer je de garnalen, octopus (ook schelpen) en doperwten erdoor. Als de rijst net gaar is, maar er nog wel genoeg vocht in de pan zit is je snelle paella klaar. Druppel vlak voor het serveren wat vers citroensap erover en garneer met gehakte peterselie.

Tip: je kunt de snelle paella ook met chorizo en/of kip maken. Snijd deze in stukjes en bak mee met de knoflook en ui.

Geïnspireerd op dit recept van BBC Good Food.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Snelle paella met vis”

  1. Wat een heerlijke paella was dit! Ik had wat te weinig saffraan gebruikt. Volgende keer maar wat meer proberen, zodat hij ook zo mooi geel wordt.

    1. Als je de optie hebt aangevinkt bij het versturen van het bericht ben je aangemeld! Als je geen bevestigingsmail hebt gehad, kun je rechtsonder op de website opnieuw je emailadres invullen om je aan te melden 🙂

  2. De pan staat op en het ruikt nu al heerlijk. Maar – als niet-paellakenner – wat is “genoeg vocht in de pan”??

    1. Genoeg vocht houdt in dat het geheel er smeuïg uitziet en er niets droogstaat, maar ook niet dat het te ‘diep’ onder het vocht staat. Heeft het gesmaakt? 🙂