5x Speculaas recepten, want Sint is er bijna!

Toegegeven, bij ons thuis lijkt het alsof Sint al zeker 4 maanden in het land is. Want een bijna 3-jarige krijg je nog niet het “hij komt met de stoomboot/-trein naar Nederland”-verhaal uitgelegd. Maar dat mag de pret niet drukken en ik vind het machtig mooi om de verwondering in …

Toegegeven, bij ons thuis lijkt het alsof Sint al zeker 4 maanden in het land is. Want een bijna 3-jarige krijg je nog niet het “hij komt met de stoomboot/-trein naar Nederland”-verhaal uitgelegd. Maar dat mag de pret niet drukken en ik vind het machtig mooi om de verwondering in zijn ogen te zien op het moment dat Sint in beeld komt. Ik kan dus echt niet wachten tot hij de echte gaat zien.

En omdat Sint bijna in het land is en je nooit genoeg Sinterklaas recepten kunt hebben, heb ik vandaag voor jullie maar liefst 5 speculaas recepten op een rijtje gezet. Wat een feest! Ik zou ze gewoon allemaal maken, dat vindt Sint ook vast een prima plan. Geniet ervan!

1. Gevulde speculaas met sinaasappel

Ik begin gelijk met een van de meest traditionele speculaas recepten en dat is natuurlijk gevulde speculaas. In mijn versie voegde ik nog wat sinaasappel toe aan het amandelspijs. Weet nu al wat ik dit weekend weer ga maken!

2. Speculaasfudge met marsepein

Eigenlijk is dit een geweldig recept voor als Sinterklaas weer naar huis is gegaan, omdat je daar dan heel goed overgebleven Sinterklaas lekkernijen in kunt verwerken. Maar vooraf zou ik deze speculaasfudge met marsepein ook gewoon maken. Je moet toch even testen, nietwaar?

In dit artikel staan trouwens nog 7 andere Sinterklaas recepten waarmee je een geweldig buffet op Sinterklaasavond kunt maken. Sla ‘m dus zeker even op voor later :-).

3. Kidsproof speculaas tiramisu

Een tiramisu die ook nog eens koffie- en drankvrij is zodat kinderen ‘m ook kunnen eten? Yes, het is me gelukt! Ik maakte deze speculaas tiramisu met speculaas en chocomel en geef zelfs nog een tip hoe je ‘m met alleen gepasteuriseerd eiwit kunt maken als je geen verse eieren wilt gebruiken.

4. Gevulde speculaas cheesecake

Deze gevulde speculaas cheesecake was toch echt de knaller van vorig jaar in deze periode. Een cheesecake met al het goede van gevulde speculaas en een romige cheesecakevulling. Dat wordt genieten!

5. Speculaascake met stoofperen en amandel

Last but not least in het speculaas recepten overzicht: mijn speculaascake met zelfgemaakte stoofperen en amandel! De speculaascake zelf is heel makkelijk om te maken. De stoofperen heb je dan al voorbereid, maar dat is ook echt geen straf in deze periode natuurlijk.

Op zoek naar meer Sinterklaas recepten, zowel hartig als zoet? Kijk dan ook eens op deze pagina.

 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)