5x Valentijnsdag recepten om de liefde te vieren

Vrijdag is het weer Valentijnsdag en daar doen wij thuis vrij weinig aan, tenminste dat verwacht ik ;-). Lief zijn we, bijna, het hele jaar voor elkaar. Maar toch doen we ieder jaar wel iets met eten. Of we gaan met z’n vieren uit eten, of ik maak iets lekkers …

Vrijdag is het weer Valentijnsdag en daar doen wij thuis vrij weinig aan, tenminste dat verwacht ik ;-). Lief zijn we, bijna, het hele jaar voor elkaar. Maar toch doen we ieder jaar wel iets met eten. Of we gaan met z’n vieren uit eten, of ik maak iets lekkers voor mijn mannen waar ze echt heel blij van worden. Met een kaartje of tekening erbij van de kids. Ach, misschien doen we er stiekem toch wel aan, haha. Dit alles inspireerde me om voor jullie vijf van mijn favoriete Valentijnsdag recepten op een rijtje te zetten. Om de liefde te vieren, zoals wij dat ook doen. Of je eet het gewoon omdat je het lekker vindt, ook goed.

1. Chocoladecake met witte chocoladefrosting en frambozen

Over een zoete valentijnscreatie gesproken! Met deze chocoladecake met wittechocoladefrosting en frambozen ga je echt punten scoren. En deze is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

2. Kerrie kip croissantjes

Mijn Mr. maak ik blijer met hartige dan met zoete Valentijnsdag recepten. Speciaal voor hem bedacht ik daarom vorig jaar deze kerrie kip croissantjes. Met zelfgemaakte kerrie kip (of koop het bij de Surinaamse toko, ik verklap niks) en een blikje croissantdeeg ben je er klaar voor. Ze zijn zo gemaakt.

3. Red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen

Eigenlijk bedachten we deze ooit voor Koningsdag, maar ik zou deze red velvet wafels ook heel graag als ontbijt willen op Valentijnsdag, wat jullie?

4. Wentelteefjes met bacon

Oké, ik doe nog een ontbijtje. Of eigenlijk meer een all-day-breakfast recept. Want dit kan ook prima als lunch! Voor de liefhebbers van zowel zoet als hartig maakt ik wentelteefjes met ahornsiroop en krokante bacon. Zo lekker!

5. Valentijnsdagdiner voor thuis

Last but not least heb ik een compleet driegangenmenu voor als je je geliefde thuis wilt verrassen met een zelfgemaakt diner. Met drie heerlijke Valentijnsdag recepten: vooraf hete garnalen, daarna rib-eye met sherry-pepersaus en aardappelgratin en als dessert een chocolade lava cake met een hart van dulce de leche. Wedden dat je partner overstroomt van liefde hierna?

Geniet van al deze Valentijnsdag recepten! En geniet van elkaar.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)