Biefstuk salade met mierikswortel aardappeltjes

Een tijdje geleden maakte ik een Indiase brood salade als hoofdgerecht. The Mr. keek me een beetje verbaasd en vroeg of dit ‘alles was’. Uiteindelijk bond hij wel in toen hij de salade proefde en moest bekennen dat het wel erg lekker was. Maar hij miste toch wel een stukje …

Een tijdje geleden maakte ik een Indiase brood salade als hoofdgerecht. The Mr. keek me een beetje verbaasd en vroeg of dit ‘alles was’. Uiteindelijk bond hij wel in toen hij de salade proefde en moest bekennen dat het wel erg lekker was. Maar hij miste toch wel een stukje vlees. Voor mij uitdaging genoeg om een zomerse salade te vinden die goed past bij dit warme weer en The Mr. zou overtuigen. En met deze biefstuk salade met mierikswortel aardappels is dat meer dan gelukt.

Wat is mierikswortel

De mierikswortel is, zoals het woord al aangeeft, een wortel. Met een scherpe smaak die iets wegheeft van mosterd en radijs. Het is ook familie van de Japanse wasabi. Je kunt mierikswortel vers kopen en zelf raspen, maar het is zo wel lastig verkrijgbaar in de winkel. Voorgeraspt in een potje is het in vrijwel iedere supermarkt te koop. Mierikswortel is ontzettend gezond en zit vol vitamine C, foliumzuur en mineralen. En het werkt heel goed als je verkouden bent. Ik heb altijd een potje in de koelkast staan en gebruik het voor dressings, om broodjes mee te besmeren (lekker in combinatie met vlees), in aardappelsalade of aardappelpuree en in combinatie met vis.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 300gr vastkokende aardappelen of krieltjes
– 400gr biefstuk (op kamertemperatuur)
– 4 lente uitjes
– 200gr cherry tomaten (als je kunt vinden in verschillende kleuren)
– 10 radijsjes
– 125gr crème fraîche
– 1el mayonaise
– 2tl mierikswortel
– 10 bieslookstengels + extra om te garneren
– 100gr waterkers of veldsla
– olijfolie om te bakken
– zeezout- gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Kook de aardappelen in kokend water met zout net gaar. Zorg ervoor dat ze niet te papperig worden. Giet ze af in een vergiet, spoel na met koud water en laat afkoelen.

Bestrooi de biefstukken met zeezout en zwarte peper. Verhit 2el olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur om en om mooi bruin. Leg een stuk aluminiumfolie klaar en pak daar de biefstukken in. Laat ze vervolgens rusten.

Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes en de tomaatjes en radijsjes doormidden. Neem een grote saladeschaal en doe daar de crème fraîche, mayonaise en mierikswortel in. Breng op smaak met zeezout en peper. Roer dit goed door. Voeg daarna de aardappels, lente-ui, tomaatjes en radijsjes toe, knip de bieslookstengels erboven en meng wederom goed door. Niet te hard roeren, want dan maak je de aardappels kapot.

Snijd de biefstukken met een scherp mes in dunne plakken en leg deze op een saladeschaal. Leg hier de waterkers of veldsla op. Als je waterkers gebruikt, haal dan de harde stengels weg. Bovenop de waterkers of veldsla komt het aardappelmengsel. Garneer met wat extra fijn geknipte bieslook.

Thanks foodies voor de inspiratie!

Biefstuk salade met mierikwortel aardappeltjes_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)