Broodje Oosterse paddenstoelen met lente-ui

Ik had laatst zo’n zin in paddenstoelen! En omdat ik al helemaal in de royaal belegde broodjes zat (waarover je hier meer leest) besloot ik er een heerlijk broodje Oosterse paddenstoelen van te maken. Met een combinatie van kastanjechampignons, oesterzwammen en portobello’s dook ik vervolgens de keuken in.

Meer receptinspiratie? Hier vind je al mijn recepten met paddenstoelen.

Oosterse smaakmakers zoals hoisinsaus, sojasaus en sesamolie zijn de basis van de heerlijke saus en de 5-spices poeder geeft net dat beetje extra kruidigheid aan de smaak. Last but not least voegde ik ook nog lente-ui toe. Het witte deel ging fijngehakt door de paddenstoelen en de groene ringetjes gebruikte ik als garnering. Wat een feest om te eten, deze broodje Oosterse paddenstoelen. Die trouwens ook goed combineren met toast of een omelet. Geniet ervan.

Wat je nodig hebt voor 4 royaal belegde broodjes

  • 1 el maizena
  • 1 el koud water
  • 3 el hoisinsaus
  • 2 el sojasaus + extra
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 tl sesamolie + extra
  • 1/2 tl 5-spices poeder
  • 2 stengels lente-ui, witte deel fijngehakt en het groene deel in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zonnebloemolie
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 250 gr oesterzwammen, in grove stukken
  • 2 portobello’s, in reepjes
  • zwarte peper
  • 4 Italiaanse bollen, afgebakken (of ander brood, toast of een omelet)

Wat je gaat doen voor het broodje Oosterse paddenstoelen

Bereiding: 20 minuten

  1. Meng de maizena met het koude water tot een egaal geheel en roer daarna de hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en 5-spices poeder erdoor. Laat even staan.
  2. Verhit een hapjespan en schenk 2 eetlepels zonnebloemolie erin. Bak het wit van de lente-ui en de knoflook rustig in de opwarmende olie voor een paar minuten tot het gaat geuren. Schep daarna uit de pan.
  3. Zet het vuur hoger en bak de paddenstoelen tot ze gaan slinken en hun vocht verliezen. Schep regelmatig om.
  4. Verlaag het vuur weer en schenk de saus in de pan. Schep goed om en laat 2 minuten pruttelen.
  5. Breng verder op smaak met 1 extra theelepel sesamolie en een snuf zwarte peper. Laat nog 2 minuten pruttelen.
  6. Proef en voeg eventueel naar smaak extra sojasaus toe.
  7. Serveer de Oosterse paddenstoelen op de broodjes en garneer royaal met de groene ringetjes lente-ui.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca