Bruschetta’s met ‘nduja

“Nedu-wie?”, hoor ik je nu denken. Begrijpelijk, want voor het recept van vandaag hebben we een ingrediënt gebruikt wat bij velen nog onbekend is. Co-blogger Wendy ontdekte het laatst toen ze de producten van de Italiaanse webshop Peccati di Gola uitprobeerde. Ze maakte er een waar Italiaans feestmaal van en …

“Nedu-wie?”, hoor ik je nu denken. Begrijpelijk, want voor het recept van vandaag hebben we een ingrediënt gebruikt wat bij velen nog onbekend is. Co-blogger Wendy ontdekte het laatst toen ze de producten van de Italiaanse webshop Peccati di Gola uitprobeerde. Ze maakte er een waar Italiaans feestmaal van en de ‘nduja vertolkte daarin een hoofdrol.

“Nogmaals…nedu-watte?”

Deze smeerbare worst uit Calabrië is een varkensworst zonder kunstmatige toevoegingen. De enige ingrediënten zijn gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte pepers uit dit gebied. ‘Nduja betekent dan ook niets anders dan ‘worst’.

Bruschetta's met 'nduja_2

Het is op meerdere manieren te gebruiken; als spread op een overheerlijk broodje, op je bruschetta, als ingrediënt in je pastasaus of op je pizza voordat je deze in de oven schuift. Wees er in het begin voorzichtig mee in gebruik, het kán nogal pittig zijn. Wij probeerden de verse ‘nduja uit, maar deze deze kun je in de webshop ook geconserveerd in potten kopen.

Wat maak je daar voor lekkers mee?

Wij hebben de ‘nduja gebruikt voor een simpele pastasaus. Hiervoor smoor je paprika en knoflook in de pan en bak je op het laatst nog wat courgette mee. Op het laatst komt hier 150 gram van de ‘nduja erbij. Heerlijk met penne, geroosterde pijnboompitten en verse basilicumblaadjes. De saus was best pittig, maar niet vervelend. Je proeft de pepers goed, maar snakt niet naar glazen water tijdens het eten.

Italiaans feestmaal van Peccati di Gola_7

Ook heb ik een bruschetta gemaakt met de ‘nduja. Het was een experiment, maar is supergoed geslaagd!

Wat je nodig hebt voor 4 bruschetta’s

– 4 sneetjes stokbrood
– 2el ‘nduja
– 1 bol buffelmozzarella
– 4 repen geroosterde paprika

Wat je gaat doen

Smeer op een sneetje stokbrood wat ‘nduja. Leg daarop een plak mozzarella met daarop weer een paar dunne reepjes van de geroosterde paprika.

Plaats de bruschetta’s in de oven op 180 graden en serveer direct. Dit kun je heel makkelijk van te voren klaarzetten, zodat je het alleen maar even in de oven hoeft te zetten als je gasten binnen komen.

Bruschetta's met 'nduja_3

Benieuwd naar de ‘nduja en wil je het zelf een keer proeven? Bij Peccati di Gola kun je het vers of in potten kopen. Met deze actiecode krijg je ook nog eens 10% korting op je bestelling: FRA-PDG. Deze actiecode geldt trouwens voor het volledige assortiment. Kun je gelijk wat meer van hun heerlijke producten uitproberen.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)