Egg fried rice met garnalen

Heb je wat gekookte witte rijst van de dag ervoor over, maak dan heel simpel egg fried rice! Dit klassieke Chinese gerecht is super makkelijk te maken en iedereen vindt het lekker hier in huis, vooral de kids. Je bent in een kwartiertje klaar, met als resultaat een lekker kommetje comfort food.

Ik voegde aan mijn versie wat garnalen toe, maar je kunt ook kiezen voor sliertjes kip. Of hou ‘m vegetarisch, dat kan ook prima. Echt veel groenten zitten er natuurlijk niet in. Als je die er nog bij wilt serveren kies dan voor gestoomde groenten (bijvoorbeeld broccoli), wat rauwe paprika of een komkommersalade met sesamolie en sesamzaadjes. Roergebakken bimi vind ik er ook heerlijk bij.

Geniet van mijn egg fried rice! En wil je meer Chinese recepten? Die vind je hier.

Wat je nodig hebt voor 2 – 3 personen

  • 3 eieren
  • zout
  • zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm gember, geraspt of fijngehakt
  • 3 stengels lente-ui, witte en groene delen los van elkaar in ringetjes
  • vissaus
  • 1 blikje gemengde doperwten en mais, uitgelekt
  • ½ rode paprika, in kleine stukjes
  • 250 gr reeds gekookte rijst, afgekoeld (liefst van een dag oud)
  • 200 gr cocktailgarnalen (gekookt)
  • sojasaus
  • gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen voor de egg fried rice

Bereiding: 15 minuten

  1. Klop de eieren los in een kom met een snuf zout.
  2. Verhit een wok op middelhoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin (tijdens het opwarmen) de knoflook, gember en het wit van de lente-ui met 1 tl vissaus (of vervang door sojasaus voor vegetarisch). Zodra het gaat geuren en licht verkleuren schep je alles uit de pan in een kommetje.
  3. Schenk nog 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok en scramble daarna snel de eieren. Ze hoeven maar kort te stollen. Schep over op een bord.
  4. Schenk wederom 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan en wok de mais, doperwten en paprika circa 3 minuten. Voeg de gekookte rijst toe samen met een snuf zout en de gebakken knoflook, gember en lente-ui en wok 2 minuten.
  5. Daarna gaan de cocktailgarnalen en scrambled eieren erdoor met een scheut sojasaus (naar smaak), wok nog 1 minuut goed door.
  6. Proef en voeg eventueel nog extra soja- en/of vissaus toe als je dat nodig vindt. Ik vind een snufje zwarte peper ook erg lekker erbij.
  7. Serveer de egg fried rice in kommen en garneer met de groene ringetjes van de lente-ui.

Recept & fotografie: Francesca

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Heb je wat gekookte witte rijst van de dag ervoor over, maak dan heel simpel egg fried rice oftewel gebakken rijst met ei. Een super makkelijkeen snel recept en echt comfort food. Ik voegde wat garnalen toe, maar kip kan ook. Of kies voor vegetarisch. Voeg gestoomde groenten (bijvoorbeeld broccoli), wat rauwe paprika toe of combineer met komkommersalade met sesamolie en sesamzaadjes. Een makkelijk en snel gerecht voor het avondeten waar iedereen gek op is. Ga naar mijn site voor het recept.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Egg fried rice met garnalen”

  1. Heerlijk!
    We hebben echt gesmuld.
    Top gerecht als je niet zoveel tijd hebt en toch gezond wilt eten! Heb alleen de groente wat meer gedaan.. Heel blikje mais, doperwtjes uit de vriezer, heel bosje lente-ui & een hele punt paprika.
    Er werd zelfs voor een 2de keer opgeschept door de kids en dat gebeurt hier niet zo heel vaak 😉
    Bedankt voor wederom een heerlijk recept!

Reacties zijn gesloten.