3.88 van 16 stemmen

Egg fried rice met garnalen

15 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch

Heb je wat gekookte witte rijst van de dag ervoor over, maak dan heel simpel egg fried rice! Dit klassieke Chinese gerecht is super makkelijk te maken en iedereen vindt het lekker hier in huis, vooral de kids. Je bent in een kwartiertje klaar, met als resultaat een lekker kommetje …

Heb je wat gekookte witte rijst van de dag ervoor over, maak dan heel simpel egg fried rice! Dit klassieke Chinese gerecht is super makkelijk te maken en iedereen vindt het lekker hier in huis, vooral de kids. Je bent in een kwartiertje klaar, met als resultaat een lekker kommetje comfort food.

Ik voegde aan mijn versie wat garnalen toe, maar je kunt ook kiezen voor sliertjes kip. Of hou ‘m vegetarisch, dat kan ook prima. Echt veel groenten zitten er natuurlijk niet in. Als je die er nog bij wilt serveren kies dan voor gestoomde groenten (bijvoorbeeld broccoli), wat rauwe paprika of een komkommersalade met sesamolie en sesamzaadjes. Roergebakken bimi vind ik er ook heerlijk bij.

Geniet van mijn egg fried rice! En wil je meer Chinese recepten? Die vind je hier.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • zout
  • zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm gember, geraspt of fijngehakt
  • 3 stengels lente-ui, witte en groene delen los van elkaar in ringetjes
  • vissaus
  • 1 blikje gemengde doperwten en mais, uitgelekt
  • ½ rode paprika, in kleine stukjes
  • 250 gr reeds gekookte rijst, afgekoeld (liefst van een dag oud)
  • 200 gr cocktailgarnalen, gekookt
  • sojasaus
  • gemalen zwarte peper

Aan de slag!

  • Klop de eieren los in een kom met een snuf zout.
  • Verhit een wok op middelhoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin (tijdens het opwarmen) de knoflook, gember en het wit van de lente-ui met 1 tl vissaus (of vervang door sojasaus voor vegetarisch). Zodra het gaat geuren en licht verkleuren schep je alles uit de pan in een kommetje.
  • Schenk nog 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok en scramble daarna snel de eieren. Ze hoeven maar kort te stollen. Schep over op een bord.
  • Schenk wederom 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan en wok de mais, doperwten en paprika circa 3 minuten. Voeg de gekookte rijst toe samen met een snuf zout en de gebakken knoflook, gember en lente-ui en wok 2 minuten.
  • Daarna gaan de cocktailgarnalen en scrambled eieren erdoor met een scheut sojasaus (naar smaak), wok nog 1 minuut goed door.
  • Proef en voeg eventueel nog extra soja- en/of vissaus toe als je dat nodig vindt. Ik vind een snufje zwarte peper ook erg lekker erbij.
  • Serveer de egg fried rice in kommen en garneer met de groene ringetjes van de lente-ui.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 2 - 3 personen.
  • Bereiding: 15 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer