Francesca’s Familie Weekmenu #104

Ik ben deze week nogal van het stampen en de vergeten groenten. Alhoewel de meeste ‘vergeten groenten’ steeds bekender worden, maar dat terzijde. Zo staat er knolselderij op het menu, een puree met truffel, stamppot met vis en mosterd en een pastinaakpuree. Deze laatste is in combinatie met bavette, geroosterde ui en vijgenchutney en dat is waanzinnig lekker. Ideaal om eens uit te proberen in het weekend en wie weet serveer je ‘m straks wel met kerst?

Laat ik niet te snel gaan, want eerst moet het heerlijke avondje natuurlijk nog komen! Aankomende week krijgen jullie heel veel sint receptinspiratie en mocht je nu al willen snuffelen in het sinterklaasarchief, kijk dan eens op deze pagina. Geniet van het eten!

Maandag

In Marokko maakte ik kennis met de echte Marokkaanse couscous. Ik maakte daarvan mijn eigen vegetarische versie voor doordeweeks. Heerlijk om de week mee te beginnen.

marokkaanse-couscous-met-groenten-1

Dinsdag

Maak je weleens stamppot met vis? Wij doen het regelmatig thuis en vooral deze combinatie met mosterd en dille is favoriet.

stamppot-met-witvis-mosterd-en-dille-1

Woensdag

Soepje vandaag? Ik vind het wel weer tijd worden voor deze knolselderijsoep. Serveer er gegratineerd stokbrood of tosti’s bij.

knolselderijsoep_1

Donderdag

Kip met een krokant amandelkorstje, romige spinazie en geroosterde biet. Een combinatie die je wellicht niet gelijk zelf zou bedenken, maar het is zalig.

kip-met-amandelkorst-en-romige-spinazie_1_uitgelicht

Vrijdag

Een pastinaakpuree met truffel, gebakken runderworst en cantharellen…als dat geen comfort food op vrijdag is dan weet ik het niet meer.

francesca-kookt-met-foodelicious_runderworst-met-cantharellen-en-pastinaak-truffelpuree_1_uitgelicht

Zaterdag

Deze koekjes met chocolade en karamel zijn echt een aanrader. Dat durf ik zelfs met zekerheid te zeggen aangezien ik met eigen ogen gezien heb hoe snel de koekjestrommel werd leeggegeten 😉

mentos_choco_caramel_chip_cookies_uitgelicht_1

Zondag

En dan de klapper van de week! Of je er nou een try-out voor kerst van maakt of gewoon omdat je er zin in hebt, deze bavette met vijgenchutney, pastinaakpuree en geroosterde ui is echt een feestje.

bavette-met-vijgenchutney-en-pastinaakpuree-2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden. Liefs, Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *