Francesca’s familie weekmenu #117

Een van mijn allergrootste passies (naast koken) is skiën. Vanaf dat ik kon lopen stond ik eigenlijk ook al op de ski’s. Mijn moeder was namelijk skilerares in Nederland en zo stonden we elke zaterdagmiddag op de ski’s op de borstelbaan en minimaal 1 keer per jaar in de sneeuw. …

Een van mijn allergrootste passies (naast koken) is skiën. Vanaf dat ik kon lopen stond ik eigenlijk ook al op de ski’s. Mijn moeder was namelijk skilerares in Nederland en zo stonden we elke zaterdagmiddag op de ski’s op de borstelbaan en minimaal 1 keer per jaar in de sneeuw. Een aantal jaar geleden ben ik zelf naar Oostenrijk gegaan om daar vijf maanden skiles te geven en dat is een periode geweest die ik nooit had willen missen!

Wat heeft dat nu te maken met het weekmenu? Nou, niet heel erg veel. Ik ben in de wintersportstemming omdat ik vanaf het komende weekend weer voor een weekje naar de sneeuw ga en daar super veel zin in heb. En dan niet alleen in het skiën, maar ook zeker in het eten. Daar komt het haakje: vandaar dat ik in het weekmenu alvast wat lekkere gerechten heb gezet om in de wintersportstemming te komen. Gaan jullie ook nog? En wat is jullie favoriete wintersportgerecht? Ben benieuwd!

Maandag

Tussen de middag eet je op wintersport vaak warm, maar dat hoeft niet altijd een groot gerecht te zijn. Een stevige, goed gevulde maaltijdsoep zorgt vaak ook al voor een hoop energie en is lekker verwarmend. Zoals deze Italiaanse bonensoep (in Italië kun je trouwens ook fantastisch skiën).

Italiaanse-bonensoep_1-680x450

Dinsdag

In welk land je ook gaat wintersporten, je vindt er bijna altijd wel pasta in de restaurants op de piste. Omdat het nu eenmaal een goede energie leveraar is en natuurlijk ook gewoon onwijs lekker. Net als deze pasta ovenschotel met tonijn.

Pasta-ovenschotel-met-tonijn_uitgelicht_1-680x450

Woensdag

Deze schnitzel met ovengroenten behoeft denk ik weinig uitleg. In Oostenrijk heb ik een keer (wel samen hoor) eens een schnitzel van een halve meter lang gegeten. Getraind schnitzeleter dus 😉

gepaneerde-schnitzel-met-ovengroenten-1-680x450

Donderdag

Een van de állerlekkerste dingen die je kon eten op de piste in Gerlos waar ik les gaf, waren kippetjes van het spit. Deze kip met bloedsinaasappel, maple syrup en pecans is natuurlijk wel iets anders maar ook zo onwijs lekker.

Kip met bloedsinaasappel, maple syrup en pecans_1

Vrijdag

Een goede hamburger is ook zo’n gerecht wat je tussen de middag echt even op kan peppen voor nog een middagje knallen. Zoals deze Italiaanse hamburger.

italiaanse-hamburger-1-680x450

Zaterdag

Zowel in Frankrijk als in Zwitserland is kaasfondue een vast begrip in de wintersportgebieden. Heerlijk!

Hoe_maak_je_kaasfondue_1-680x450

Zondag

En natuurlijk de kaiserschmarrn, die mag niet ontbreken deze week! Het ultieme wintersportgerecht van Oostenrijk als je het mij vraagt. Deze variatie met abrikozencompote is onwijs lekker.

kaiserschmarrn-met-abrikozencompote-1-680x450

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)