Francesca’s Familie Weekmenu #124

Na bijna 35 dagen Personal Body Plan (lees je hier meer over) heb ik een paar dagen PBP-verlof genomen met Pasen. Even geen trainingen en niet bijhouden wat ik eet, heerlijk voor drie dagen. Het lijkt wel alsof de brownies me nog beter smaken nu, haha. Dat is het mooie …

Na bijna 35 dagen Personal Body Plan (lees je hier meer over) heb ik een paar dagen PBP-verlof genomen met Pasen. Even geen trainingen en niet bijhouden wat ik eet, heerlijk voor drie dagen. Het lijkt wel alsof de brownies me nog beter smaken nu, haha. Dat is het mooie hiervan, ik ben namelijk niet op dieet, doe niet aan ‘guilty pleasures’ en heb me geen seconde schuldig gevoeld over de hoeveelheid paaseitjes die in mijn mond verdwenen. Ik heb gewoon genoten en vanaf morgen pak ik de draad weer op. Dat is de balans die voor mij werkt en waar ik me heel prettig bij voel.

Voor het weekmenu heb ik gerechten geselecteerd waarmee ook jullie weer wat balans kunnen aanbrengen na een paar dagen eetgeweld. Je eet er niet minder lekker door trouwens, want het zijn stuk voor stuk zalige gerechten.

Maandag

Heb je nog wat groenten over van Pasen, verwerk ze dan in deze tortilla pizza’s met geroosterde kikkererwten. Als je kiest voor volkoren tortilla wraps krijg je nog meer vezels binnen.

tortilla-pizza-met-geroosterde-kikkerwten-en-groenten-1

Dinsdag

Quinoa kun je ook bereiden volgens de risotto-techniek. Nee, het wordt nooit echte risotto, maar smaakt wel ontzettend lekker in combinatie met de Hollandse garnalen, appel en bleekselderij.

Risotto-van-quinoa-met-Hollandse-garnalen_uitgelicht_1

Woensdag

Deze Chinese kip met gember en honing blijft een topper. En is heel makkelijk om te maken.

Chinese_kip_met_gember_en_honing_1

Donderdag

Vandaag staat er een vega omelet met spinazie, zoete aardappel en feta op het menu.

Omelet-met-spinazie-zoete-aardappel-en-feta_11

Vrijdag

Deze salade met biefstuk, babyspinazie en citrusdressing valt voor mij in de categorie comfort food op vrijdag. Proef maar, dan snap je waarom.

biefstuksalade-baby-spinazie-citrus-vinaigrette-1

Zaterdag

Ik heb al weken zin in een flinke cataplana boordevol vis. Zal er vast mee te maken hebben dat ik zin heb om weer naar Portugal te gaan. Nog even geduld tot de zomervakantie 🙂

Cataplana-van-Dianthas-moeder_1

Zondag

Deze havermoutmuffins met abrikozen bak ik op zondag zodat ik er de rest van de week plezier aan heb. Als ontbijt of tussendoortje.

Francesca-Kookt_havermout-muffins-met-abrikozen_1_uitgelicht

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)