Francesca’s familie weekmenu #128

Zo, daar ben ik weer! Voor degene die het even gemist hadden, ik genoot de afgelopen weken van een rondreis door Vietnam en Cambodja. En deze week ben ik met een hoop nieuwe ervaringen en leermomenten op zak én met een frisse blik weer aan de slag gegaan. Zoals beloofd …

Zo, daar ben ik weer! Voor degene die het even gemist hadden, ik genoot de afgelopen weken van een rondreis door Vietnam en Cambodja. En deze week ben ik met een hoop nieuwe ervaringen en leermomenten op zak én met een frisse blik weer aan de slag gegaan. Zoals beloofd ga ik jullie de komende tijd alles vertellen over mijn culinaire ervaringen die ik daar heb opgedaan. Maar allereerst ga ik jullie nu verblijden met inspiratie voor het weekmenu. Eens kijken of ik het nog kan 😉

Maandag

Het lijkt mij top om te beginnen met een simpele pasta mét heerlijke seizoensgroente. Zullen we de pasta met peultjes, doperwten en groene asperges doen?

pasta-met-peultjes-doperweten-en-groene-asperges-2

Dinsdag

Op dinsdag doen we een simpele salade met een lekker visje. We gaan voor de salade met farro en gerookte makreel.

salade-met-farro-en-gerookte-makreel-1-680x450

Woensdag

De koningin van de groente, het witte goud of hoe je het ook wilt noemen: de witte asperges zijn vandaag aan de beurt! En wel in deze romige aspergesoep.

romige-aspergesoep-1

Donderdag

Deze plaatpizza met spinazie, kip en Parmezaanse kaas kan prima doordeweeks. Je zet ‘m namelijk in een handomdraai op tafel.

plaatpizza-met-spinazie-kip-en-parmezaanse-kaas-1

Vrijdag

We sluiten de week af met deze gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen, easy does it!

Francesca-Kookt_gepofte-zoete-aardappel-met-hollandse-garnalen_1_uitgelicht-680x450

Zaterdag

Een heerlijk gerecht voor in het weekend is deze in karnemelk gemarineerde lam met boekweitsalade, met een beetje geluk eet je het ook nog eens heerlijk buiten in de tuin.

Francesca Kookt_In karnemelk gemarineerd lam met boekweitsalade_Rachel Khoo_1_uitgelicht

Zondag

Ik heb dubbel geluk. Want naast dat rabarber nog in het seizoen is, zijn die heerlijke Hollandse aardbeien ook weer van de partij. Kan ik mooi van gaan genieten in deze panna cotta met rabarber en aardbei.

Francesca-Kookt_panna-cotta-met-rabarber-en-aardbei_1_uitgelicht

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)