Francesca’s familie weekmenu #129

Worden jullie ook zo blij van het heerlijke weer de afgelopen dagen? Het lijkt af en toe wel zomer in plaats van lente vind je niet? Voor vandaag is de voorspelling zelfs wel heel erg zomers, een weercijfer 10. Met zulk weer kun je echt even opladen in het weekend. …

Worden jullie ook zo blij van het heerlijke weer de afgelopen dagen? Het lijkt af en toe wel zomer in plaats van lente vind je niet? Voor vandaag is de voorspelling zelfs wel heel erg zomers, een weercijfer 10. Met zulk weer kun je echt even opladen in het weekend. Zo ga ik vandaag een dagje varen met de sloep naar Leiden. Nemen we natuurlijk wat lekkere hapjes mee én wat verkoelende drankjes (koude wijn dus) en dan kan het genieten beginnen.

Hopelijk houdt dit zomerse weer volgende week nog even aan, maar in Nederland weet je het natuurlijk maar nooit. Hoe dan ook, in het weekmenu vind je zomerse gerechten!

Maandag

Op maandag gaan we voor de gevulde pastaschelpen met spinazie. Altijd goed!

Gevulde pastaschelpen met spinazie_1_uitgelicht

Dinsdag

Deze garnalen in masala zullen je huis vervullen met de meest heerlijke geuren terwijl je aan het koken bent.

Garnalen-in-masala_3-680x450

Woensdag

Als er een salade zomer uitstraalt, dan is het de salade met aardbeien, gerookte kip en sinaasappeldressing wel.

salade_met_aardbeien_gerookte kip_cashewnoten_sinaasappeldressing_1

Donderdag

Ook de courgette spaghetti al ragù past perfect in het zomerse plaatje.

courgette-spaghetti-al-ragu-1

Vrijdag

Deze pittige zalmburger met zoetzure komkommer en dillesaus doet zéker niet onder voor een burger met vlees. Die lust ik wel op vrijdag!

spicy-salmon-burger-1

Zaterdag

In plaats van uitgebreid koken in het weekend is het, zeker met mooi weer, ook weleens heerlijk om gewoon wat hapjes te maken en met elkaar van te genieten in de tuin of waar dan ook. En als een van die hapjes dan deze caprese nachos zijn, ben ik al helemaal blij!

Francesca-Kookt_caprese-nachos_1_uitgelicht1-680x450

Zondag

Waarom ook niet! Op zondag bakken we een verrukkelijke zomerse taart, namelijk deze rabarbertaart met appel en framboos.

Francesca-Kookt_rabarbertaart_2-680x450

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)