Francesca’s familie weekmenu #131

Net toen ik dacht dat we lekker op dreef waren met de zomer, kregen we zonder pardon een week vol regen en wind. Bah. En ook al woon ik mijn hele leven al in Nederland en weet ik dus dat het altijd zo gaat, blijft het toch weer tegenvallen als …

Net toen ik dacht dat we lekker op dreef waren met de zomer, kregen we zonder pardon een week vol regen en wind. Bah. En ook al woon ik mijn hele leven al in Nederland en weet ik dus dat het altijd zo gaat, blijft het toch weer tegenvallen als het weer ineens zo omslaat. De truc is om hoe dan ook de goede moed erin te houden, want het is waar: na regen komt écht altijd wel weer zonneschijn. Met die gedachte zetten we ook gewoon een zomers weekmenu klaar en als er iets is wat ik zomers vind, dan is het wel al dat heerlijke zomerfruit. Fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, kersen, nectarines, perziken, watermeloenen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn fruitschaal puilt er van uit.

Buiten dat het heerlijk is om dat fruit gewoon zo te eten, kun je het ook verwerken in je avondmaaltijd of andere gerechten. In dit weekmenu lekker veel fruit inspiratie, krijgen we die zomer er hopelijk ook snel weer bij terug 😉

Maandag

Naast fruitinspiratie natuurlijk ook andere gerechten! Op maandag beginnen we met een simpele, maar heerlijke gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat.

Dinsdag

Een heerlijk rijpe, zachtzoete mango is bij uitstek geschikt om te verwerken in salades. Zoals deze salade met avocado, mango en garnalen.

Woensdag

Op woensdag doen we niet te ingewikkeld en schuiven we deze plaat met rozemarijn aardappels met worst zo in de oven.

Donderdag

Ook in warme gerechten is fruit vaak erg lekker. Deze kip kerrie met ananas is daar het perfecte voorbeeld van!

Vrijdag

We sluiten de week af met een smaakvol soepje, namelijk deze preisoep met gerookte makreel.

Zaterdag

Of de zon nu schijnt of niet, met deze summer rolls heb je het zomerse gevoel sowieso te pakken. Ook leuk om mee te nemen tijdens een picknick of dagje strand!

Zondag

Fruit kun je zo eten of je maakt er af en toe een sapje van. Op zondag vind ik het zelf heerlijk om een van deze sapcocktails of een glaasje sinaasappelsap bij het ontbijt te drinken. Maar hoe zit het eigenlijk met sinaasappelsap? Is het nu wel of niet goed voor je? Dat hebben we uitgezocht en kun je teruglezen in de Sapwijzer: feiten en fabels over sinaasappelsap.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)