Francesca’s Familie Weekmenu #166

Over twee weken is het alweer Pasen en ik heb hier een enorme berg zalige recepten voor jullie klaar staan die de komende dagen online gaan komen. In de tussentijd staan er ook al veel paasrecepten in het archief. Van brunchrecepten, hartige hapjes tot zoete baksels, genoeg inspiratie voor Pasen! …

Over twee weken is het alweer Pasen en ik heb hier een enorme berg zalige recepten voor jullie klaar staan die de komende dagen online gaan komen. In de tussentijd staan er ook al veel paasrecepten in het archief. Van brunchrecepten, hartige hapjes tot zoete baksels, genoeg inspiratie voor Pasen!

Maar er moet natuurlijk ook nog ‘gewoon’ worden gegeten deze week en daar heb ik een mooi weekmenu voor gemaakt. Eet lekker!

Maandag

Ik begin de week rustig met deze omelet van zoete aardappel, spinazie en feta. Een ideaal gerecht om aardappels mee op te maken, kan ook prima met gewone aardappels.

Dinsdag

Deze pittige zalmburger met zure komkommer is ooit bedacht als ultieme festivalburger die je gewoon thuis kunt maken. Een heerlijke burger die ook makkelijk te maken is. Eten er kinderen of volwassenen mee die niet van pit houden? Maak voor hen dan een aparte kom met het zalmmengsel zonder de chili.

Woensdag

Deze Tex Mex kipsalade met groene asperges, mango en limoendressing maakte ik vorige week toen het een prachtige, zonnige dag was. Ik heb de lente al in mijn bol ook al is het buiten nu weer koud. Je maakt ‘m binnen 30 minuten en is ook een heerlijk gerecht voor de paasbrunch.

Donderdag

Een van mijn favoriete, snelle soepen voor doordeweeks is deze linzensoep met tahinyoghurt uit het boek All-day-bowls.

Vrijdag

Ik eindig de werkweek met een flinke pan pasta waar iedereen van geniet: penne met gehakt, courgette en basilicum. Dit recept maakte ik jaren geleden toen ik een budgetweek had bedacht: ieder gerecht voor 4 personen mocht niet meer dan 5 euro totaal kosten. Vinden jullie het leuk als ik weer eens zo’n week inlas en tips geef hoe je binnen een budget kunt koken, maar nog wel bewust?

Zaterdag

Dit wordt een zoet weekend, ik heb er namelijk zin in 😉 Ik begin met mijn recept voor koffie yoghurt. Misschien kennen jullie de bakjes koffieyoghurt wel die je in Mediterraanse landen in de supermarkt kunt kopen. Ik vind die onwijs lekker en bedacht thuis mijn eigen recept daarvoor.

Zondag

En dan de klapperrr van de week! Waanzinnig lekkere mini Philadelphia cheesecakes met gezouten karamel en pecannoten die ik samen met Rutger van den Broek heb gebakken. Ook perfect voor Pasen, maar ik adviseer je om ze dit weekend vast te bakken. Als test, een mens moet toch proeven, nietwaar 😉

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer