Francesca’s Familie Weekmenu #169

Ik heb april uitgeroepen tot grote schoonmaak-maand. Niet in huis (ik ben niet zo huishoudelijk aangelegd), maar in mijn werk en vooral hier op de blog. Achter de schermen ben ik alle oude recepten aan het lezen om te bepalen of ik ze nog goed genoeg vind. Sommige recepten sneuvelen …

Ik heb april uitgeroepen tot grote schoonmaak-maand. Niet in huis (ik ben niet zo huishoudelijk aangelegd), maar in mijn werk en vooral hier op de blog. Achter de schermen ben ik alle oude recepten aan het lezen om te bepalen of ik ze nog goed genoeg vind. Sommige recepten sneuvelen daarbij en anderen worden aangepast. Een grote klus, maar enorm dankbaar! Ik heb ook een nieuwe ‘feature’ laten bouwen en dat is dat er voortaan drie alternatieve recepten worden getoond onder de ingrediëntenlijst. Voor het geval dat je toch niet zo’n zin hebt in dat ene recept en dan kun je makkelijk doorklikken naar een volgend recept. Deze alternatieve recepten selecteer ik handmatig, dus het duurt even voordat het is doorgevoerd in alle recepten. Maar als het dan zover is, hebben jullie nog meer keuze!

Terwijl ik de afgelopen week druk aan het ‘schoonmaken’ was, begon de zon alleen maar meer te schijnen. Ik word daar echt enorm vrolijk van dus deze keer zit het weekmenu bomvol vrolijke lente-gerechten. Eet lekker!

Maandag

Dit recept voor geroosterde groenten met burrata vindt zijn oorsprong op Ibiza. Als daar het zonnetje niet van gaat schijnen, dan weet ik het niet meer.

Dinsdag

Met warmgerookte zalm van de visboer heb je deze zalige salade met onder andere venkel, grapefruit en mango-azijn binnen 10 minuten gemaakt.

Woensdag

Iedereen aan tafel! Want vandaag staat er een favoriet van het hele gezin op tafel: gnocchi met pesto, mozzarella en cherrytomaten.

Donderdag

Viscuisine uit de diepvries, wie kent ‘m niet. Ik heb daarvoor mijn eigen recept bedacht en die kun je heel makkelijk in de Airfryer maken. Geen Airfryer in huis? Ook voor de oven heb ik de bereidingswijze opgenomen.

Vrijdag

Een van de toppers van de afgelopen tijd is deze Chinese zoetzure kip met rijst. Heerlijk comfort food voor de vrijdag.

Zaterdag

Het is weer tijd voor de Hollandse asperges! En ieder jaar maak ik wel (een paar keer) een pannetje romige aspergesoep. Van de schillen, uiteraard.

Zondag

Met Pasen werd deze citroen-ricottataart veelvuldig door jullie gemaakt, zag ik aan alle foto’s die op Instagram werden geplaatst (tof als jullie mij taggen!). En die mag ook prima weer eens in het weekmenu. Door de smaak en omdat de taart zo makkelijk is om te maken.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)