Francesca’s Familie Weekmenu #181

Wat hebben we een heerlijke zomervakantie gehad met ons gezin! Ik kijk echt met zoveel plezier terug naar de afgelopen weken en ben bijna een beetje sip door het vooruitzicht dat de oudste maandag weer naar school gaat en we weer terug ‘moeten’ in ons oude stramien. Maar ook dat …

Wat hebben we een heerlijke zomervakantie gehad met ons gezin! Ik kijk echt met zoveel plezier terug naar de afgelopen weken en ben bijna een beetje sip door het vooruitzicht dat de oudste maandag weer naar school gaat en we weer terug ‘moeten’ in ons oude stramien. Maar ook dat is straks weer fijn, want stiekem hebben we ook wel weer behoefte aan wat structuur ;-).

Over structuur gesproken, die mag ook wel weer terug in onze eetplanning! Vooral de afgelopen twee weken rommelde ik maar een beetje aan (wat prima is), maar ook ik ga weer voor een vaste weekplanning als school, sport en andere verplichtingen zijn gestart. En dat is trouwens ook beter voor mijn buikje, haha, ook al heb ik daarover weinig te klagen. Ik ben ongeveer een kilo aangekomen in de vakantie en die is er alweer voor de helft vanaf.

Het nieuwe weekmenu is perfect om de eerste schoolweek mee te starten. Voedzaam en niet te ingewikkeld, eet lekker!

Maandag

De combinatie van zoete aardappel, zwarte bonen, specerijen en cheddar kaas maakt deze ovenschotel zalig. Makkelijk voor te bereiden en de oven doet de rest van het werk.

Dinsdag

Ook al krijg ik stiekem al steeds meer zin in stamppotten (zie donderdag) en stoofvlees, eten we ook nog genoeg salades in huize Kookt. Zoals deze broccoli salade met avocado, tonijn en aardappel.

Woensdag

Zei er iemand ‘stoven’? Oké, het is nog geen stoofvlees, maar deze snelle stoof met worst, bonen en basilicum is ook heel lekker.

Donderdag

Tja, stamppot dus vandaag. Maar wel met een zomers tintje door de tomaat, spinazie en basilicum en lekker vegetarisch. Voeg ook eens een gekookt eitje toe, smaakt er heerlijk bij.

Vrijdag

Vandaag staat er een hele fijne kip kerrie op het menu met geroosterde kikkererwten. Ik kan me voorstellen dat je er misschien nog geen spruitjes aan wilt toevoegen en dat is ook niet nodig. Voeg ter vervanging bijvoorbeeld paprika of boontjes toe.

Zaterdag

Tijd voor een lekkere lunch in het weekend! Heerlijk is dit broodje geitenkaas met geroosterde paprika, shiitake en rucola. Ik eet ‘m nog regelmatig.

Zondag

Ik bak graag op zondag, maar dat hoeft niet altijd een taartje te zijn. Deze hemelse kwarkbollen met blauwe bessen en citroen zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Extra lekker zijn ze als ze net gebakken zijn, maar je kunt ze ook invriezen na het afkoelen zodat je er later in de week ook nog van kunt genieten. Piep ze dan na het ontdooien even op in de oven.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer