Kip kerrie met geroosterde kikkererwten

Het eerste recept wat ik maakte tijdens mijn zwangerschapsverlof. Nadat ik eerst een paar weken moest onthaasten en geen pot of pan meer kon zien, ontstond de zin om te koken vanzelf weer.

Dit recept voor kip kerrie met geroosterde kikkererwten ontstond spontaan en het was een groot succes, ook bij de kleuter. Omdat we toen nog middenin de winter zaten voegde ik extra groenten toe in de vorm van witte kool en spruitjes. In de lente of zomer kun je daarmee gemakkelijk variëren. Voeg dan bijvoorbeeld doperwten of boontjes toe. Wil je nog wat meer pit, dan kun je chili toevoegen. Dat heb ik in dit geval niet gedaan in verband met ons kind.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 300 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • curry madras specerijen (kun je kopen (Original Spices) of zelf maken, je kunt ook kerrie gebruiken die je mengt met extra korianderzaad, komijn, kurkuma en chili)
  • olijfolie
  • zout
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 300 gr kippendijen
  • 200 gr geraspte witte kool
  • 200 gr schoongemaakte spruitjes
  • zonnebloemolie
  • 500 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Aroy-D)
  • optioneel: 200 gr verse ananas, in blokjes
  • 2 lente-ui
  • dikke yoghurt (bijvoorbeeld Turkse yoghurt)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de kikkererwten goed droog met keukenpapier en meng ze met 2 tl kerrie madras en 1 tl olijfolie en een snufje zout. Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel de kikkererwten daar de kikkererwten gelijkmatig over. Zet het bakblik in de oven en rooster de kikkererwten in circa 15 minuten goudbruin. Schep halverwege een keer om. Laat daarna afkoelen.
  2. Snijd de uien in halve manen en de knoflook in dunne plakjes. De winterwortel schil je met een dunschiller en snijd je daarna in kleine blokjes. De kippendijen snijd je in blokjes. Als de witte kool nog niet geraspt is dan is dit het moment en datzelfde geldt voor het schoonmaken van de spruitjes.
  3. Verhit een wok of grote hapjespan en bak de kippendijen aan in 2 el zonnebloemolie. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee. Schep daarna de kool, spruitjes en 1 volle eetlepel kerrie madras erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  4. Schenk de kokosmelk erbij, breng aan de kook, roer goed door en zet het vuur laag. Laat 15 minuten pruttelen totdat de spruitjes beetgaar zijn. Proef en breng op smaak met zout en witte peper.
  5. Schep op het laatst de ananas erdoor en verwarm deze kort mee. Heb je een hekel aan fruit door je eten, laat het er dan uit.
  6. Serveer de kip kerrie met de geroosterde kikkererwten, fijngesneden lente-ui en dikke yoghurt. Ook lekker met witte rijst of naan.

Tip: heb je kikkererwten over? Die zijn ook heerlijk als snack of strooi ze de volgende dag door een salade als lunch.

Geniet van deze heerlijke kip kerrie! En gooi er de volgende keer eens andere groenten door, zo kun je ‘m iedere keer aanpassen aan het seizoen.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *