Francesca’s Familie Weekmenu #182

De scholen zijn weer begonnen en na een week zitten wij alweer helemaal in het ritme van vroeg opstaan, naar school, werken, sporten en de rest. Ik had nog wat moeite met opstaan afgelopen week, maar inmiddels zit het alweer in mijn systeem. En ook al komen er weer prachtige …

De scholen zijn weer begonnen en na een week zitten wij alweer helemaal in het ritme van vroeg opstaan, naar school, werken, sporten en de rest. Ik had nog wat moeite met opstaan afgelopen week, maar inmiddels zit het alweer in mijn systeem. En ook al komen er weer prachtige dagen aan deze week qua weer, ik zit met mijn hoofd toch al stiekem een beetje in de herfst. Zeker als het gaat om eten! Ik verlang weer naar stoofpotjes en warme, rijke smaken. Herkennen jullie dat?

Daarom vinden jullie deze week het eerste recept met pompoen weer in het weekmenu, ik kon het niet laten! Maar ook mosselen, taco tubs met kip, roergebakken bief en een heerlijke quiche staan op het menu. Eet lekker!

Maandag

We beginnen de week met een heerlijke vegetarische dahl met pompoen. Makkelijk om te maken en geschikt voor het hele gezin, laat de herfst maar komen!

Dinsdag

Onlangs is het Zeeuwse mosselseizoen weer gestart en ik vind ze zalig. Ze zijn dit jaar wat kleiner qua schelp, maar goed gevuld. Maak er bijvoorbeeld deze mosselen met prei mee en serveer het pannetje met stokbrood.

Woensdag

Eigenlijk is het natuurlijk ‘taco tuesday’, maar ik maak er gewoon ‘taco wednesday’ van deze week. Een leuke variatie op de harde tacoschelp zijn deze taco tubs die je vult met fajita kip, spinazie en avocado. Smullen!

Donderdag

Heerlijk vind ik het om reepjes biefstuk te roerbakken met Aziatische ingrediënten. Dit is een heel smaakvol gerecht met bimi en noedels.

Vrijdag

Kinderen in huis? Die moet je dan vandaag even iets anders te eten geven, want er staat penne alla gin op het menu. Ja, penne met een saus die gemaakt wordt van gin dus. En dat is verschrikkelijk lekker.

Zaterdag

Misschien wel mijn favoriete quiche van de blog! Deze is gevuld met rucola, oude kaas, druiven en een vleugje druiven- of balsamicoazijn.

Zondag

Wat zijn vijgen toch zalig in deze periode! Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar je kunt er ook heel goed mee bakken. Deze vijgentaart met frangipane bijvoorbeeld. Ik zou vast wat mensen uitnodigen voor op de koffie.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)