Francesca’s Familie Weekmenu #190

Afgelopen donderdag liep ik nog zonder jas naar de supermarkt in de zon en aankomende week kunnen we de sneeuwschoenen weer van zolder halen, heb ik begrepen. Nou was ik wel enigszins oververhit van het koken toen ik in een shirtje nog wat vergeten boodschappen moest halen, maar dan nog …

Afgelopen donderdag liep ik nog zonder jas naar de supermarkt in de zon en aankomende week kunnen we de sneeuwschoenen weer van zolder halen, heb ik begrepen. Nou was ik wel enigszins oververhit van het koken toen ik in een shirtje nog wat vergeten boodschappen moest halen, maar dan nog is het contrast erg groot. Ik merk dat ik dan alweer verlang naar de lente, terwijl de winter nog moet beginnen.

En de winter vind ik ook fijn! Ik hou van de kou buiten, terwijl ik thuis onder een dekentje aan het werk ben. Dat is precies wat ik ook ga doen aankomende week, want ik heb vrijwel geen afspraken staan. Heerlijk! Dan kan ik lekker aan de slag met het uitwerken van héél veel blogs die ik voor jullie in petto heb de komende tijd.

Het weekmenu heb ik gevuld met verwarmende gerechten voor koude dagen. Zoals een winterse lasagne met pompoen, zelfgemaakte kippensoep en een ontzettende lekkere vegetarische andijviestamppot. En aangezien Sinterklaas weer in het land is, heb ik ook mijn gevulde speculaas cheesecake voor jullie in het menu gezet. Je moet natuurlijk wel even goed testen voordat het pakjesavond is 😉 Eet lekker!

Maandag

Deze andijviestamppot met Oosterse twist maakte ik onlangs voor mijn budget weekmenu. Normaal voeg ik altijd vlees toe aan mijn andijviestamppot, maar ik verraste mezelf met deze vegetarische uitvoering die echt zalig was.

Dinsdag

Ook in de herfst en winter smaken mosselen zalig. Je kunt ze ook eens gratineren in de oven met oestersaus en chili en laat ik daarvoor nou een lekker recept hebben. Serveer gestoomde groenten uit het seizoen en frietjes. Heb je minder tijd, bereid ze dan gewoon in een hoge pan met de lente-ui, oestersaus en chili en sla het gratineren over. Lekker met brood erbij om in de saus te dopen.

Woensdag

Altijd lekker: kip cashew met groenten en rijst. Van mijn mannen zou ik dit iedere week wel mogen maken.

Donderdag

Dat ik van lasagne hou, weten jullie inmiddels wel. Speciaal voor koudere dagen maakte ik deze lasagne met pompoen en cavolo nero. Een geweldig lekker recept.

Vrijdag

Een fijn recept voor de vrijdag is deze Marokkaanse kefta. Lamsgehaktballetjes die je zelf maakt en kort laat stoven in een rijke saus met tomaat en specerijen. Serveer met roergebakken spinazie en flatbread. Heerlijk comfort food.

Zaterdag

Tja, wat zijn koude dagen nou zonder kippensoep? Deze uitvoering is rijk gevuld en goed op smaak gebracht met nootmuskaat en foelie.

Zondag

Mijn ultieme Sinterklaas cheesecake voor dit jaar is deze gevulde speculaas cheesecake! Oh, wat hebben we hier van genoten met z’n allen. Ga jij ‘m maken?

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)