Andijviestamppot met een Oosterse twist

Op de zevende en laatste dag van mijn Minderen voor Kinderen budgetmenu maakte ik een hele lekkere andijviestamppot met een Oosterse twist. Deze bereiding heeft me echt verrast, omdat ik normaal eigenlijk nooit andijviestamppot zonder vlees eet. Maar ik had geen vlees, maar wel heel veel andere smaakmakers én nog wat vegetarische spekreepjes.

Ik daagde mezelf daarom uit om de lekkerste vegetarische andijviestamppot te maken die ik kon bedenken en dat is gelukt! Zo zou ik ‘m iedere week wel kunnen eten 🙂

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal circa € 4,88 gekost en ik hield nog een portie over die we de volgende dag aan de kinderen te eten hebben gegeven.

Na het eten van deze maaltijd is de Minderen voor Kinderen week voorbij. Benieuwd wat wij deze week totaal bespaard hebben op onze boodschappen? Hou daarvoor mijn social kanalen in de gaten, want dat maak ik vanmiddag bekend!

Ingrediënten

 • 1 kg iets kruimige aardappels
 • zout
 • 2 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • boter
 • 1 verpakking (150 gr) vegetarische spekreepjes
 • zonnebloemolie
 • melk
 • 400 gr gesneden andijvie
 • sojasaus

Aan de slag!

 • Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook in 20 minuten gaar in een bodempje gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af.
 • Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook en rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Smelt een klont boter in een koekenpan en bak daarin de ui, knoflook, rode peper en een flinke snuf zout circa 10 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager als het begint te verkleuren en roer regelmatig.
 • Bak in een andere koekenpan de vegetarische spekreepjes krokant met zonnebloemolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik bak ze altijd net iets langer dan aangegeven zodat ze extra krokant worden. Schep daarna over in een bakje.
 • Voeg 100 ml melk, een paar klontjes boter en de andijvie toe aan de aardappels en stamp alles grof in de pan. Roer de gebakken uien erdoor en breng verder op smaak met 1 - 2 eetlepels sojasaus.
 • Serveer de andijviestamppot op borden en bestrooi met de gebakken vegetarische spekreepjes.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiden: 30 minuten.

Van 1 t/m 7 november was ik ambassadeur van Minderen voor Kinderen. Met mijn budgetmenu laat ik zien hoe je kunt besparen op de dagelijkse maaltijd, maar nog steeds lekker en voedzaam eet. Alles wat ik bespaar op het eten doneer ik aan Minderen voor Kinderen. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, en dat zijn er meer dan je denkt.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer