Francesca’s Familie Weekmenu #34

Ons menu van afgelopen week bestond uit zakken patat, bezorgde pizza’s, eten van schoonmama en -zus dat ik alleen nog even hoefde op te warmen in de magnetron. Volgens mij ben ik ook nog een keer in slaap gevallen zonder te eten, omdat ik te moe was om nog überhaupt …

Ons menu van afgelopen week bestond uit zakken patat, bezorgde pizza’s, eten van schoonmama en -zus dat ik alleen nog even hoefde op te warmen in de magnetron. Volgens mij ben ik ook nog een keer in slaap gevallen zonder te eten, omdat ik te moe was om nog überhaupt te denken aan eten. En toen, halleluja, aan het einde van de week kon ik dan eindelijk weer koken! Ik maakte kip in masala, maar dan een beetje anders. En die was zo lekker dat ik het recept hieronder in het weekmenu erbij heb getypt voor jullie. Kun je het zelf ook maken. Eet lekker!

Maandag

Ik ontdekte vorige week vleesvervangers die ik echt lekker vond. En dat is heel wat, want meestal ben ik er niet over te spreken. Met de Mexicaans gekruide tofu (volledig bio) maakte ik een heel lekker maaltje die binnen 15 minuten op tafel staat. Lekker met bonen, aubergine en spinazie.

tofu-a-la-minute-roerbak-vierkant

Dinsdag

Nog zo’n makkelijk recept voor de dinsdag, maar wel bomvol smaak. En slagroom 😉 Alles voor deze kabeljauw met bloemkool, prei en kerrie gaat bij elkaar in de oven en voordat je het weet is het klaar.

Ovenschotel-met-bloemkool-prei-en-kabeljauw_3

Woensdag

Lekker een bordje pasta met gehakt, ui en tomaat op de kids woensdag. Wedden dat iedereen daar zijn vingers bij aflikt?

Pasta-met-gehakt-ui-en-tomaat_uitgelicht_11

Donderdag

En dan op donderdag mijn net iets andere kip in masala! Voor het recept heb je nodig (4 personen):
– zonnebloemolie
– 1 rode ui (in halve ringen)
– 3 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
– 3 kleine, vierkante maggiblokjes
– snuf zwarte peper
– 1/2tl gemalen piment
– 2el masala
– 400gr kipfilet of kippendijen (in blokjes)
– 2 rode paprika (in grove blokjes)
– 400gr gesneden andijvie
– witte rijst om te serveren

Verhit een grote wok waar straks alles in past. Doe er een flinke scheut zonnebloemolie in en bak de rode ui en knoflook samen met de maggiblokjes, zwarte peper, piment en masala totdat de ui glazig is en het heerlijke begint te geuren. Voeg de blokjes kip toe, roer goed door en bak de kip rondom bruin aan. Daarna komen de blokjes paprika erbij, bak die nog 2 minuten mee. Als laatste schep je de andijvie er (in delen) door, totdat deze is geslonken. Laat nog 2 minuten zacht sudderen en serveer daarna met witte rijst.

IMG_0928

Mooi hè, mijn foto op het plastic bordje? Ik had al mijn pannen en kookgerei al wel uitgepakt, maar onze borden waren nog nergens te vinden haha!

Vrijdag

Wat zullen we eens eten op comfort food dag? Eigenlijk heb ik zin in een soepje met een broodje erbij. Wat denken jullie van deze zoete rode paprikasoep met scrambled eggs met shiitake op toast erbij? Lekker glaasje wijn erbij, beentjes omhoog en het weekend kan ontspannen beginnen!

Zoete-rode-paprika-soep-met-kruidenolie_2 Francesca-Kookt_scrambled-eggs-met-shiitake-op-toast_1_uitgelicht-680x450

Zaterdag

Lekker broodje bakken dit weekend? Maak dan eens dit pestobrood met olijven en rozemarijn. Deze smaakt ook heerlijk bij de zoete rode paprikasoep die je een dag eerder hebt gemaakt!

Francesca-Kookt_pestobrood_1_uitgelicht22

Zondag

Ik wil pannenkoeken als ontbijt vandaag! In deze blog vind je 5 van mijn favoriete pannenkoeken recepten.

Pannenkoek-uit-de-oven_1_uitgelicht1-633x450

Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer