Francesca’s Familie Weekmenu #53

Het is me gelukt! In drie weken tijd hebben we de helft van mijn nieuwe boek op de foto gezet. Diep respect heb ik daardoor gekregen voor alle auteurs van kookboeken. Het zijn namelijk geen halve maatregelen die je daarvoor moet nemen. Inkopen doen, props stylen, recepten koken, bordjes stylen …

Het is me gelukt! In drie weken tijd hebben we de helft van mijn nieuwe boek op de foto gezet. Diep respect heb ik daardoor gekregen voor alle auteurs van kookboeken. Het zijn namelijk geen halve maatregelen die je daarvoor moet nemen. Inkopen doen, props stylen, recepten koken, bordjes stylen en dat wordt dubbel zo heftig als je zelf ook nog op de foto moet. Want dan moet je er ook nog leuk uitzien en er bij lachen! Volgende week zal ik eens een blog schrijven over de totstandkoming van ‘Mag ik nog een hapje?’, met wat foto’s erbij. Vandaag is het eerst tijd voor het weekmenu, waar ik al een beetje laat mee ben. Maar ik vond uitslapen vanochtend iets belangrijker, aangezien ik dat al weken niet meer heb gedaan. Eet lekker!

Maandag

Ik heb al weken zin in uiensoep en die mag nu wel in het weekmenu. Heerlijk met de gegratineerde mosterdbroodjes erbij. Je kunt de soep al op zondag maken. Dan ben je lekker snel klaar op maandag en is de soep nog smaakvoller.

Uiensoep-met-mosterdbroodjes_1_uitgelicht-680x4501

Dinsdag

Wist je dat je van rijpe avocado’s ook een heerlijke pastasaus kunt maken? Zoals deze pasta met romige avocadosaus, garnalen en een beetje pit. Ook een ideaal gerecht voor kleine kinderen, laat dan de peper eruit.

pasta-met-romige-avocadosaus-en-garnalen-1-680x450

Woensdag

Deze bietenpakketjes met feta zijn een succesnummer van co-blogger Wendy, met wie ik samen de Eetkalender 2016 maak (geen idee waar ik het over heb, lees dan dit even!). Heerlijk gerechtje voor het hele gezin.

Eindresultaat-bietjes-1024x1024

Donderdag

Ontzettend makkelijk om te maken en bomvol smaak. Deze geroosterde kip met kruidenmarinade en groenten is bij ons een blijvertje! Het leuke van dit recept is dat je de groenten kunt aanpassen naar het seizoen.

geroosterde-kip-met-kruidenmarinade-en-groenten-1-680x450

Vrijdag

Heb je wel eens zelf tempura gemaakt? Met dit toegankelijke recept uit het boek van Wereldeters kun je fijn experimenteren. Kies voor verschillende groenten, vlees en vis die je doopt in het beslag. Daarna bakken en genieten maar.

Japanse-tempura-van-Wereldeters_1

Zaterdag

Afgelopen week publiceerde ik een blog boordevol inspiratie om je eigen antipasti te maken. Heerlijk voor in het weekend, zeker als je familie of vrienden te eten hebt.

zo-maak-je-antipasti-uitgelicht-680x450

Zondag

De eerste Hollandse appeltjes zijn alweer geplukt en daarmee maakte ik deze appelcake met anijs.

appelcake-met-anijs-1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

NIEUW! De Eetkalender 2016 van Francesca Kookt

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)