Francesca’s Familie Weekmenu #56

Het herfstvakantie! En qua temperatuur is het ook echt herfst. Ik heb mijn winterjas al uit de kast getrokken en zet het liefst iedere dag een pan soep of een verwarmende stoof op het vuur. De verwarming staat aan en ik heb de woonkamer vol met kaarsen gezet. Lekker cocoonen …

Het herfstvakantie! En qua temperatuur is het ook echt herfst. Ik heb mijn winterjas al uit de kast getrokken en zet het liefst iedere dag een pan soep of een verwarmende stoof op het vuur. De verwarming staat aan en ik heb de woonkamer vol met kaarsen gezet. Lekker cocoonen in huis, eigenlijk ook wel weer heerlijk. Deze vakantie gaan we weinig doen, want er moet flink gewerkt worden. Jullie willen graag de Eetkalender voor Sinterklaas op de mat hebben liggen en er is ook nog een boek wat aandacht nodig heeft. Wel blijven we lekker eten, uiteraard, en ik heb voor jullie een fijn menu voor de herfstvakantie gemaakt. Met een paar recepten die iets meer aandacht nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld de spaghetti al ragù die wel een dagje mag pruttelen. Maar dat kan nu, het is vakantie. Eet lekker!

Maandag

Heerlijke homemade burgers, maar dan helemaal vegetarisch. Gemaakt van kikkererwten en quinoa en een groot succes bij ons thuis. Ook leuk om je kinderen hiermee te laten helpen.

Francesca-Kookt_Kikkererwtenburger_1_uitgelicht-680x450

Dinsdag

Een makkelijk en voedzaam dagje tussendoor. Deze zilvervliesrijstsalade met tonijn en geroosterde paprika is zo gemaakt en geschikt voor het hele gezin. De paprika kun je zelf roosteren boven een pit of in de oven. Of je koopt ze in pot.

lassie-zilvervliesrijstsalade-met-tonijn-en-geroosterde-paprika-11-680x450

Woensdag

Een van de lekkerste recepten die ik het afgelopen half jaar heb gemaakt. Deze kip enchiladas met bonen zijn echt geweldig. De schaal gaat hier altijd helemaal leeg.

kip-enchiladas-bonen-erbij-1-680x450

Donderdag

Ik kondigde ‘m hierboven al aan. Deze week gaan we een heerlijke spaghetti al ragù maken. Tip: maak een dubbele hoeveelheid saus en vries de andere helft in. Zo heb je altijd een bakje saus op voorraad voor drukkere dagen.

Spaghetti-al-ragu-kopie

Vrijdag

Een heerlijke pan geroosterde knoflooksoep, dat is weer eens wat anders. Bak er zelf een focaccia bij en genieten maar.

Geroosterde-knoflooksoep_1-680x450 Zelf-focaccia-maken_1-680x450

Zaterdag

Lekker voor de lunch of bij de borrel, deze pasteitjes met kip zijn zalig. Wederom een recept wat je heel goed samen met kinderen kunt maken. Ze zijn dol op het vullen van de pasteitjes en dat ze er dan wat minder mooi uitzien neem je gewoon op de koop toe.

Kip-pastei2-640x450

Zondag

Tja, wat zal ik zeggen over deze dubbele chocoladetaart. Maak ‘m maar gewoon.

Chocoladetaart-met-sinaasappel-11-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

NIEUW! De Eetkalender 2016 van Francesca Kookt

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)