Francesca’s Familie Weekmenu #61

“Hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie klopt daar kind’ren…”. Oftewel, het heerlijke avondje staat bijna voor de deur. Bij ons zijn we al weken aan het plannen, want de hele familie komt bij ons Sinterklaas vieren dit jaar. Zelfs de volwassenen moeten eraan geloven met lootjes trekken en gedichten …

“Hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie klopt daar kind’ren…”. Oftewel, het heerlijke avondje staat bijna voor de deur. Bij ons zijn we al weken aan het plannen, want de hele familie komt bij ons Sinterklaas vieren dit jaar. Zelfs de volwassenen moeten eraan geloven met lootjes trekken en gedichten maken. Met die smulpapenfamilie van mij, weet je wel dat het qua eten goed komt. Iedereen heeft een taak gekregen en zo is er een Surinaams-Nederlands sinterklaasmenu ontstaan. Als Sint en piet dan niet langs willen komen, dan weet ik het niet meer! Er staan saoto, loempia, pastei en gehaktballen op het menu. Maar die gehaktballen zijn dan wel met rijst. En daarnaast maak ik nog gevulde speculaas, hartige banketletters en speculaastiramisu. En ik geloof dat er ook nog iemand bojo gaat maken. Ik vind het wel een uitdaging om daar een speculaasbojo van te maken, eens kijken of dat lukt! Maar de rest van de week moet er natuurlijk ook gegeten worden dus het weekmenu is weer klaar voor jullie. Eet lekker!

Maandag

Een romige pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten. En die kan zelfs lactosevrij. Daar begint je week heel goed mee.

Lactosevrije-pasta-met-pompoen-saffraan-en-hazelnoten_1-680x450

Dinsdag

Heerlijke pasteitjes gevuld met zalm en kruiden. Serveer er geroosterde groenten bij uit de oven en je hebt een volwaardige maaltijd.

Zalmpastei_uitgelicht_1-680x4501

Woensdag

Deze maissoep met kokos en gerookte kip is een van mijn laatste ontdekkingen. Kruidig door de kerrie met een licht zoete nasmaak door de mais.

maissoep-met-kokos-en-gerookte-kip-2-680x450

Donderdag

Salades in de winter? Jazeker! Vooral als het een salade is met krachtige smaken. Zoals deze Thaise kipsalade met warme pindasaus.

thaise-kipsalade-2-680x450

Vrijdag

Wat heb ik genoten van alle recepten uit de risottowedstrijd. De derde prijs was gewonnen door Jeroen met zijn risotto met zuurkool en porcini. Ik voegde daar nog wat uitgebakken spekjes aan toe. Aanrader!

risotto-met-zuurkool-en-porcini-1-680x450

Zaterdag

Draadjesvlees op Sinterklaasavond is altijd een goed idee. Met dit basisrecept tover je zonder al teveel moeite een heerlijke pan op tafel. Neem er overdag wel de tijd voor om het te laten stoven. Leuke twist voor de sint: bind de saus eens met gemalen kruidnootjes in plaats van met ontbijtkoek.

Draadjesvlees-zonder-poespas_1-680x450

Zondag

Mijn speculaas tiramisu mag natuurlijk niet ontbreken dit weekend! Dit blijft een topper en is helemaal kidsproof.

Speculaas-tiramisu_1_uitgelicht-680x4501

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)