Wie denkt dat ik geen salades eet in de winter, heeft het mis. Vaak voeg ik er in de koude maanden wel ingrediënten aan toe die de smaak rijker en warmer maakt. Zoals chili, bonen of pompoen. Of lauwwarme pindasaus, in het geval van deze Thaise kipsalade. Met als resultaat een salade bomvol smaak Die je trouwens het hele jaar door kunt eten.. En met de restjes kun je de volgende dag ook heerlijk lunchen. Of je maakt het specifiek voor de lunch en eet er meerdere dagen van. Houd dan de dressing apart en schenk deze pas over de Thaise kipsalade als je ‘m gaat eten.

Ingrediënten
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- zonnebloemolie
- 300 gr kippendijen, in dunne reepjes
- 2 el rijstazijn
- 1 el vissaus
- sap van 1 limoen
- 2 takjes koriander, fijngehakt + extra blaadjes
- zwarte peper
- 4 el pindakaas
- 2 el sojasaus
- 1 tl chilisaus
- 2 el water
- ½ krop romaine sla, in grove stukken gescheurd of gesneden
- 1 komkommer, in dunne reepjes
- 2 flinke wortelen, in dunne reepjes
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
- sesamolie
- zout
- 30 gr pinda’s, grof gehakt
Aan de slag!
- Verhit een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper in 1 el olie. Roer de kip erdoor en bak 5 minuten mee op hoog vuur. Meng 1el rijstazijn, 1 el vissaus, sap van ½ limoen, de fijngehakte koriander en een snuf peper erdoor. Laat circa 10 minuten sudderen op laag vuur en schep af en toe om.
- Roer 4 el pindakaas, 2 el sojasaus, 1 tl chilisaus en 2 el water door elkaar in een pannetje. Verwarm en voeg extra water toe als te droog is. Breng op smaak met limoensap en houd warm tot serveren.
- Meng de sla, komkommer, wortel en paprika in een schaal. Maak een dressing van 1 el rijstazijn, 2 el sesamolie, zwarte peper en zout. Meng door de salade, schep de kip erover met pindasaus naar smaak, gehakte koriander en pinda’s.
Notities
- Met dit recept maak je een lichte avondmaaltijd voor 2 personen of een lunch voor 2 tot 3 personen of 2 tot 3 dagen.
- Pindasaus over? Deze kun je invriezen of je gebruikt het voor een andere maaltijd, bijvoorbeeld als je noedels maakt roergebakken groenten.
- Bereiding: 30 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze Thaise kipsalade! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept & fotografie: Francesca