Francesca’s Familie Weekmenu #73

De maand februari die ik tot feestmaand had uitgeroepen is voorbij. Ik had behoefte aan een maand ontspannen en leuke dingen doen na alle drukke maanden. En dat is een beetje gelukt, want stiekem propte ik mijn maand toch weer vol met afspraken en actiepunten, maar ging ik ook op …

De maand februari die ik tot feestmaand had uitgeroepen is voorbij. Ik had behoefte aan een maand ontspannen en leuke dingen doen na alle drukke maanden. En dat is een beetje gelukt, want stiekem propte ik mijn maand toch weer vol met afspraken en actiepunten, maar ging ik ook op vakantie met mijn mannen en was er voldoende quality time met mijn grote liefde. Dat heb je soms echt even nodig, zo’n moment van bezinning. Het zorgt er ook voor dat ik meer inspiratie krijg voor het koken! Zo staan er al een aantal zalige Marokkaanse recepten op jullie te wachten die ik maakte na onze vakantie in Marrakech, wat hebben we daar geweldig gegeten! Een uitgebreid verslag volgt nog, vandaag is het eerst tijd voor het weekmenu. Ik heb weer mijn best gedaan en wens jullie een heerlijke eetweek.

Maandag

Op deze vegadag staat er een romige pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten op het menu. Die kun je volledig lactosevrij maken of je gooit er gewoon een bekertje slagroom door. De keuze is aan jullie.

Lactosevrije-pasta-met-pompoen-saffraan-en-hazelnoten_1-680x450

Dinsdag

Mijn visboer had laatst een briljante erwtensoep met vis gemaakt en die inspireerde me tot het maken van deze makreelsoep met bonen. Een geweldig soepje voor de dinsdag.

makreelsoep-met-bonen-1-680x450

Woensdag

Geen boerenkoolliefhebber? Maak dan eens deze boerenkool taco’s! Want door deze bereiding gaan zelfs de meest sceptische boerenkooleters (lees: mijn kleuter) overstag.

boerenkool-taco's-4

Donderdag

Nog nooit je schnitzels gepaneerd, dan wordt het vandaag echt tijd ervoor. Het is namelijk ontzettend makkelijk om te doen en smaakt zalig. Lekker met de geroosterde groenten erbij.

gepaneerde-schnitzel-met-ovengroenten-1-680x450

Vrijdag

Tijd voor geweldig comfort food! Deze sloppy joe van kip met Turks brood is een van mijn grote favorieten. Serveer er een salade bij van knapperige groenten en je hebt een volwaardige maaltijd.

Sloppy-Joe-met-kip_1

Zaterdag

Ik maakte voor het eerst zelf eierkoeken met rozijnen en nu willen we thuis nooit meer anders. Houd er rekening mee dat ze binnen no time op zijn.

eierkoeken-met-rozijnen-1-680x450

Zondag

Een pantosti van goed brood, boter en kaas en natuurlijk de allerlekkerste ketchup. Daar mag je mij op zondag voor wakker maken en als lunch gaat het er ook prima in.

Pantosti_uit_de_film_chef_3a

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Geniet van je eten!
Liefs, Francesca

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)