Francesca’s Weekmenu #206 – Het is Meivakantie!

Na alle festiviteiten van de afgelopen week is het dan nu echt Meivakantie voor iedereen. Lekker genieten van elkaar en hopelijk nog steeds heerlijk weer. Laat ik eerlijk wezen, ik maak dit weekmenu nu al ruim 1,5 week eerder omdat wij op vakantie gaan naar Zuid-Denemarken en ik ga ervanuit …

Na alle festiviteiten van de afgelopen week is het dan nu echt Meivakantie voor iedereen. Lekker genieten van elkaar en hopelijk nog steeds heerlijk weer. Laat ik eerlijk wezen, ik maak dit weekmenu nu al ruim 1,5 week eerder omdat wij op vakantie gaan naar Zuid-Denemarken en ik ga ervanuit dat het nog steeds prachtig weer is in Nederland, daar hoop ik wel op! Daarom zit het weekmenu bomvol vrolijke vakantiegerechten, inclusief tips voor een picknick met familie of vrienden. Eet lekker allemaal!

Maandag

Deze heerlijke Turkse auberginesalade met puntpaprika heb ik leren maken van Elmas. Wat een fantastisch gerecht van de grill!

Duurzame tip: Heb je nog wat over van de auberginesalade, eet die dan de volgende dag als lunch op brood.

Dinsdag

Als je mijn Mr. ergens blij mee kunt maken is het wel met garnalen, daarom staat vandaag de pasta met avocado en romige avocadosaus op het menu.

Duurzame tip: Kies voor garnalen met het ASC-keurmerk.

Woensdag

En als je mijn kids ergens blij mee kunt maken dan zijn het wel deze taco tubs met fajita kip, spinazie en avocado. Dus die komen ook in het vakantie weekmenu!

Donderdag

Meestal heb ik altijd wel alles in huis om deze Spaanse rijst met tomaat en zwarte bonen te maken. Is het mooi weer, steek dan de barbecue aan voor een stukje vlees of vis wat je erbij serveert.

Duurzame tip: Kliekjes kun je de volgende dag heel goed even opbakken en als bijgerecht serveren.

Vrijdag

Zo’n lekkere steak sandwich is heerlijk als comfort food gerecht op de vrijdag. Kan ook prima op de barbecue bereid worden natuurlijk.

Zaterdag

Oh, ik hoop zo dat het zonnetje zich blijft laten zien in de Meivakantie! Zo ja, ga dan lekker picknicken in het weekend met familie of vrienden. In dit artikel vind je heel veel recepttips.

Duurzame tip: Kijk voordat je boodschappen gaat doen eerst even goed in de koelkast om te zien wat je nog in huis hebt. Vaak vind je nog heel veel dingen waar je bijvoorbeeld een wrap mee kunt maken, of overgebleven kruiden voor de kruidenboter of kliekjes groenten voor in een pastasalade.

Zondag

Tijd voor ijs vandaag! Dit limoen-basilicumijs is een van mijn favorieten. En hier vind je nog veel meer tips voor het zelf maken van ijs.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer