Francesca’s Weekmenu #217 – De zon is weer terug

De zon laat zich weer flink zien de komende dagen en daar heb ik me door laten inspireren voor het nieuwe weekmenu. Met allemaal lichte, vrolijke en zonnige gerechten die je stuk voor stuk buiten kunt eten. Dat wordt genieten, eet lekker!

Maandag

In deze caprese salade combineerde ik verse tomaten, gegrilde perzik, burrata, rucola en pesto. Zo gemaakt en lekker om te eten samen met crostini’s of toast.

Dinsdag

Het recept voor deze gewokte mosselen met zeekraal ontdekten we in Zeeland. Super snel gemaakt en je eet het met brood of frietjes.

Woensdag

Alle ingrediënten voor deze geroosterde kip met kruidenmarinade en groenten gaan samen in een schaal en de oven doet de rest van het werk. Ik koos voor maïs, groene asperges, paprika en venkel. Maar kies vooral de groenten die je zelf lekker vindt.

Donderdag

Alle kinderen zijn dol op deze spaghetti met tomaat en ricotta, en vrijwel alle volwassenen ook trouwens ;-).

Vrijdag

Steek de barbecue maar aan vandaag, want we maken deze gemarineerde kip erop. In combinatie met krokante groenten en zelfgemaakte pindasaus worden het heerlijke wraps.

Pre-sale Eetkalender 2020!

Wil je in 2020 iedere week zo’n heerlijk weekmenu in je keuken hebben hangen? Bestel dan de Eetkalender 2020 tijdens de pre-sale in mijn shop! Nu voor € 20,95 zonder verzendkosten en dan heb je ‘m begin oktober al in huis.

In de Eetkalender vind je 53 gebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten (dit jaar ook met weekendrecepten), duidelijke receptbeschrijvingen, handige QR-codes waarmee je de boodschappenlijstjes kunt downloaden in de notities van je telefoon, vaste Kliekjesdag met recepttips, seizoenskalenders en tips om minder voedsel te verspillen. En natuurlijk iedere week een familieplanner waarop de afspraken van alle gezinsleden genoteerd kunnen worden. Kijk hier voor een sneak peek en meer informatie.

Zaterdag

Deze zaterdag eten we een lekkere poké bowl met zalm, avocado en komkommer als lunch. Hopelijk buiten in de zon!

Zondag

Deze ‘passionate about coffee’ koffiecocktail met Licor 43 Baristo, passievrucht en crushed koffie-ijs is een geweldige afsluiter van een etentje. Wil je zelf ook aan de slag met Licor 43 Baristo en er cocktails mee maken? Meld je dan snel hier aan. Met jouw recept maakt je ook nog eens kans op een ballonvaart voor 2 personen, hoe tof is dat!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu
Tags: