Caprese salade met tomaat, perzik en burrata

Met deze tropische temperaturen buiten kunnen we wel wat frisse en lichte gerechten gebruiken voor het avondeten. Mooi moment om het recept van mijn caprese salade met tomaat, perzik en burrata met jullie te delen! De perziken worden eerst gegrild en combineren geweldig met de tomaat, pesto en burrata. Mocht je die nou niet kunnen vinden, geen probleem. Kies dan gewoon voor een goede kwaliteit buffelmozzarella.

Nieuw recept uit de Eetkalender 2020

Dit recept is trouwens een sneak peek van een van de nieuwe recepten uit de Eetkalender 2020. Met 53 gebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten (dit jaar ook weekendrecepten), duidelijke receptbeschrijvingen, kooktips en vaste Kliekjesdagen met gerechtsuggesties is het echt een kookboek in de vorm van een kalender geworden. Die je ook als familieplanner kunt gebruiken, want iedere week bevat dagplanners van maandag t/m zondag waarin je voldoende ruimte hebt om de afspraken van alle gezinsleden op te schrijven.

Nieuw dit jaar is dat je bij ieder weekmenu een QR code vindt waarmee je heel makkelijk de boodschappenlijstjes per recept kunt downloaden in de notities van je telefoon. Maak je receptselectie, voeg je eigen boodschappen nog even toe en klaar is je boodschappenlijstje, super handig! Uiteraard zit er dit jaar ook weer een seizoenskalender en receptenindex in, en kinderen kunnen stemmen op hun favoriete recept op de maandpagina’s. Een leuke, speelse manier om kinderen meer bij het avondeten te betrekken.

Wil jij ook in 2020 de Eetkalender in je keuken hebben hangen? Bestel ‘m dan hier in de pre-sale zónder verzendkosten.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 4 verse perziken (uit blik kan ook, dep ze dan eerst goed droog)
 • bakolijfolie
 • 25 gr rucola
 • 400 gr rijpe trostomaten, in plakjes
 • 2 bollen burrata (of vervang door buffelmozzarella)
 • olijfolie extra vergine
 • zwarte peper
 • zeezout
 • 50 gr pesto (kijk hier voor diverse recepten)
 • handje verse basilicum, alleen de blaadjes
 • serveer erbij: knoflook crostini, stokbrood of crackers

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

 1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Verhit een grillpan en vet deze heel licht in met bakolijfolie. Grill de snijkanten van de perziken tot ze bruine streepjes krijgen en haal daarna uit de pan.
 2. Maak een saladeschaal op met de rucola, tomaten, perziken en burrata. Druppel er royaal wat olijfolie extra vergine over en breng op smaak met peper en zout. Schep her en der nog wat lepeltjes pesto en garneer als laatste met verse basilicum.
 3. Serveer de caprese met de knoflook crostini, stokbrood of crackers.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept caprese salade met tomaat, perzik en burrata. De perziken worden eerst gegrild en combineren geweldig met de tomaat, pesto en burrata (of een goede kwaliteit buffelmozzarella). Lees het hele recept op de blog.

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca