Caprese salade met tomaat, perzik en burrata

Met deze tropische temperaturen buiten kunnen we wel wat frisse en lichte gerechten gebruiken voor het avondeten. Mooi moment om het recept van mijn caprese salade met tomaat, perzik en burrata met jullie te delen! De perziken worden eerst gegrild en combineren geweldig met de tomaat, pesto en burrata. Mocht je die nou niet kunnen vinden, geen probleem. Kies dan gewoon voor een goede kwaliteit buffelmozzarella.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 verse perziken (uit blik kan ook, dep ze dan eerst goed droog)
  • bakolijfolie
  • 25 gr rucola
  • 400 gr rijpe trostomaten, in plakjes
  • 2 bollen burrata (of vervang door buffelmozzarella)
  • olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 50 gr pesto (kijk hier voor diverse recepten)
  • handje verse basilicum, alleen de blaadjes
  • serveer erbij: knoflook crostini, stokbrood of crackers

Wat je gaat doen voor de caprese salade

Bereiding: 20 minuten

  1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Verhit een grillpan en vet deze heel licht in met bakolijfolie. Grill de snijkanten van de perziken tot ze bruine streepjes krijgen en haal daarna uit de pan.
  2. Maak een saladeschaal op met de rucola, tomaten, perziken en burrata. Druppel er royaal wat olijfolie extra vergine over en breng op smaak met peper en zout. Schep her en der nog wat lepeltjes pesto en garneer als laatste met verse basilicum.
  3. Serveer de caprese met de knoflook crostini, stokbrood of crackers.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept caprese salade met tomaat, perzik en burrata. De perziken worden eerst gegrild en combineren geweldig met de tomaat, pesto en burrata (of een goede kwaliteit buffelmozzarella). Lees het hele recept op de blog.

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca